GELECEĞE UZANMAK

Bugün den yarına uzanan yola akılın kendisi denir! Mantık ve akıl Allah’ın düşünesiniz ve doğruyu bulasınız diye verdiği en büyük nimet ve diğer canlılardan bizleri farklı kılan özellik!
İnsanoğlu ne yapıyor? Bir çok okumadan kendini alim zannedenlerin inanç yolunda yaptıkları türlü oyunlara kanarak, bu farklılığı kullanma yerine bu vasıfsız ama birçok dogmatik inançla insanları kandıranların arkasına takılıp, aklın ve mantığın almadığı körü körüne sözde inanç telkinleriyle dünyevi değerlerini de karartmaya başlıyorlar. İşte bir toplumu cehalete götüren en tehlikeli yolda budur! İlmi, irfanı ve aklı inkar ederek kendi çemberlerinde saltanatı kuranlar, bu ülkenin bugün çıkmazını ve akıl tutulmasını yaratmadılar mı?
Yüz yıla yakın kurulan bir genç Cumhuriyet ve onun yeni genç nesli bu mantıksızlığın ve ümmetçi anlayışın girdabına çekilerek yetmedi körpe bedenlerinin incinmesine ve sonuçta aklın yok olmasına kadar giden bu karanlık yola ata beyinlerin de körü körüne yoldaş olmalarını bu toplum anlamış değil gibi görünüyor! Hala 21 YY girerken inançlar üzerinde telkin ve dolaplar çevirenlerin peşinden gitmek, daha birçok körpe bedenlerin incinmesine ve akıl yitikliğine neden olacaktır?
İşte tam da yapılmak istenen buydu bu ülkede! Önce eğitimin önemini yok etmek, sonra körpecik bedenleri erkenden kadın yapıp, yüzlerine bile bakılmazlara helal kılmaktı! Yetmedi şimdilerde hazırlıksız yakalandığımı COVİD-19 belasından en çok da eğitim sekte görüyor! Hani derler kör istedi bir göz, Allah verdi iki göz! Yok arkadaş bu ülkede sarıklı ,çarıklı arkasından gidildikçe, eğitim aydınlık yola ve millete mal edilmedikçe, daha çok körpe bedenler, insan sıfatından çıkmış ahlaksızlara yem olacaktır!


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.