GAZETECİLİK UZUN İNCE BIR YOLDA.....

Sessiz sedasız gelip geçen dünya gazeteciler haftası. Buna hayır diyorum. Bu sessizlik hayra alamet değil! Her geçen gün dördüncü gücü inkar eden, hatta yazmanın artık suç olarak ilan edildiği, kodeslerde gazetecilerin mesken edilerek susturulduğu, yetmedi dışarıda olanlarında aç kalmaları için tüm yolların yıkanmak üzere olduğu bu dönemde, kamu tasarruf tedbirlerini getirenlere soruyorum, gazetecileri önce özgür dünyalarında işleri i yapmak için özgür bırakın, sadece risk altında yaşayarak, doğruları halka ulaştıran, suskun topluma göz kulak olan gazetecilerin çoluk çocuklarını aç bırakacak kamu tasarruf tedbirlerinin yükünü onların ekmeğinin üzerinden kaldırın.

Sorun gazetecilere kamu tasarruf tedbirlerine neleri ekleyelim diye, hiç kuşkunuz olmasın yüzlerce kalem sayarlar ama biliyorsunuz ki bundan en çok zararı siz görürsünüz.

Gazetecilik insanın bilgi daracığının kaynağı, YOL Gösterici, bilgi ve haber havuzu, sıcak bir yuva ve güven duygusu yumağıdır.

Evrensel hukuk hakları çerçevesinde dolaşım alanları, haber alma özgürlükleri geniş ve teminat altında bilinse bile, işleri riskli, meşgaleli, yorucu, aile ilişkileri hasret dolu ama bir o kadarda kadim görmesi gereken bir meslek.

Doğru haber, doğru zamanda bilgi aktarma ve sürekli takip. Bizler uyurken onlar sabah kahvaltısına kokusuna alıştığımız gazeteyi ellerimize ulaştırmak için, yer ve zaman tanımadan koşturup dururlar.

Onları mutlu eden şeyler; doğru isler yapmak, doğru haber vermek, sanatsal ve kültürel bir haber küreciği oluşturmak, halkın dili, eli ve gözü olmak.  Hele halkın bir çok yerelde ve genelde sorunlarına çare olduklarında değmeyin keyiflerine.

Peki onları mutsuz eden son zamanlarda ki nedenler neler ola bilir. Onu da " SİSTEM " ve "ONUN YALAKALARI MEDYA PATRONLARINA" sorun artık.

Yörükefe gazetesini, saydığım tüm bu pozitif nedenlerden ve uzun soluklu gazeteciliğin meşgalelerine göğüs gerdikleri için bu ilkeler ışığında cemiyette katıldıkları için varlıklarından onur duyuyorum. Onlarla aynı aile içinde bulunmanın gururunu yaşıyorum. Başarılı ve sağlıklı uzun soluklu bir  gazetecilik yaşamı dileğimle.

Basın haftası dolayısıyla tüm bu yolda bu ilkelerle hizmet eden dördüncü gücün emekçilerinin basın  haftasının yıllara sair huzurlu ve başarılı geçmesi dileğimle, halkın emekçilerin kutluyorum.

Doğru ve menzilli yolda koşmak sizlerin ve her şeye rağmen zorluklarla kazandığınız ekmeğinizin  övüncü olsun.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.