GAZETECİLİK UZUN İNCE BIR YOLDA...

Gazetecilik insanın bilgi dağarcığının kaynağı,YOL Gösterici, bilgi ve haber havuzu, sıcak bir yuva ve güven duygusu yumağıdır.
Evrensel hukuk hakları çerçevesinde dolaşım alanları, haber alma özgürlükleri geniş ve teminat altında bilinse bile, işleri riskli, meşgaleli, yorucu, aile ilişkileri hasret dolu ama bir o kadarda kadim görmesi gereken bir meslek.
Doğru haber, doğru zamanda bilgi aktarma ve sürekli takip. Bizler uyurken onlar sabah kahvaltisina kokusuna alıştığımız gazeteyi ellerimize ulaştırmak için, yer ve zaman tanımadan koşturup dururlar.
Onları mutlu eden şeyler; doğru işler yapmak, doğru haber vermek, sanatsal ve kültürel bir haber küreciği oluşturmak, halkın dili, eli ve gözü olmak.  Hele halkın bir çok yerelde ve genelde sorunlatına çare olduklarında değmeyin keyiflerine.
Peki onları mutsuz eden son zamanlarda ki nedenler neler olabilir. Onuda " SİSTEM " ve "ONUN YALAKALARI MEDYA PATRONLARINA" sorun artık.
Basının bugün dünya ölçeğinde aldığı yer, yaşadıkları ve kullanamadıkları kalemleri, basının geleceğe ışıkı saçmasını, dördüncü güç olarak halkın sorunlarının yanında olması, baskılardan ve korku politikalarının çemberinin dışında kalması mümkün görülmemektedir. Örgütlülük adına sahip oldukları cemiyetler; basın emekcileri ve onların kalemleri adına bir şeyler yapma çabasında olsalar bile bu yetmiyor, yetmeyecektir! Basın örgütlülüğü böl parçala politikalarının ışı altında sahip olduğu dördüncü gücün neredeyse yok olması ne yazık ki seyir edilir duruma gelmiştir! Bu nedendir sorusunun cevabı gayet net ve açıktır! Gelişen ve özgürleşen basın dünyasının matbaa kokusuyla, sabahın ışıltısıyla yola heyecanla çıkan basın emekçilerinin patronları artık SERMAYE AĞALARIDIR!
Hal böyle olunca basın gücünün muktedir güçlerin vesayeti altında olması kaçınılmazdır! Basın bu durumda havuzundan halkına değil, muktedirlerin gücüne hizmet eder duruma düşürülmüştür! Üçbeş elin sayılır kalemleri ise ya içeride yada işsiz dumdadır! Basın özgürleştikçe, ülkenin aydınlık yüzleri ve doğruları çoğalacaktır.
Basın bayramında, tüm gazetecileri , saydıgım tüm bu pozitif  nedenlerden ve uzun soluklu gazeteciliğin meşgalelerine göğüs gerdikleri icin bu ilkeler ışığında cemiyette katıldıkları icin, tebrik ediyorum. Onlarla aynı aile içinde bulunmanın gururunu yaşıyorum. Başarılı ve sağlıklı uzun soluklu bir ga etecilik yaşamı dileğimle.
Basın haftası dolayısıyla tüm bu yolda bu ilkelerle hizmet eden dördüncü gücün emekçilerinin basın  haftasının yıllara sair huzurlu ve başarılı geçmesi dileğimle, halkın emekçilerin kutluyorum.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.