Fırsatçılar Kol Geziyor

Onca üzüntünün içinde kendimize gelememişken, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken bir de başımıza bu vaziyetten kendine iş edinmeye çalışanlar üredi. Para hırsı gözlerini bürüyen güruh, sinsi sinsi kurnazlık peşinde.

Canımız çıkmış, üzüntüden harap olmuşuz, millet aç, evsiz barksız, canını ciğerini kaybetmiş bunca viranenin içinden bazı ahmaklar yardım etmek yerine, acil ihtiyaç duyulan malzemelerde yapmış yapacağını, bakmışız kira fiyatlarını ayyuka çıkarmış, bazıları gıda fiyatlarına 2 kat etiket eklemiş, bazısı yağmalama peşinde pusuya yatmış….. Yazıktır, günahtır, ayıptır ayıp. Depremin yarattığı krizi hiç vakit kaybetmeden kullanıp, fahiş fiyatlarla satmak için kurnazlık yapanlara söylenecek cümlem çok fakat burada beni aşar maalesef.

Afetzedelere ulaştırılması için el birliği ile didinen onca yardımsever, ürünün fiyatı ne olursa olsun razı gelerek destek olmaya çalışıyor. Bir takım firmalar zam üstüne zam yaparak fırsatçılıklarını gözler önüne seriyor. Biraz vicdan, biraz edep, biraz insaf, biraz insanlık olsun.

 Yapılan şikayetler ve denetlemeler sonucunda; Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından büyük deprem felaketi sonrası acil ihtiyaç duyulan malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığı tespit edilen işletmelere ceza yağdırdı. Bu kapsamda 353 firmaya toplam 84 milyon 975 bin 532 TL idari para cezası kesildi. Bakanlığı açıklaması ise şu şekilde;

"Ülkemizde meydana gelen deprem hadisesi sonrasında acil ihtiyaç duyulan malzemelerde (ısıtıcı, hazır gıda kolisi, battaniye, yağmurluk, hijyen seti, kadın ve yaşlı hijyen bezi, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, kışlık bot ve mont, atkı-bere-eldiven, tuvalet kâğıdı vb.) fahiş fiyat artışı yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır.

Bu doğrultuda, söz konusu ürünlere ilişkin olarak Bakanlığımızca gerek resen gerekse de şikayet üzerine perakende satış noktaları ve elektronik ticaret pazar yerlerinde bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin olarak denetimler gerçekleştirilmiş ve yapılan tespitler çerçevesinde gerçekleştirilen Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu toplantısında fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84.975.532,00 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir." Bu denetimlerin yapılması eminim ki bu zihniyetlerin üremesine engel olacaktır.

Unutmamak lazım yaşanan felaketler hepimizin başına gelebilir. Unutmamak lazım ki ne ekerseniz onu biçersiniz. İnsanların felaketlerinden faydalanıp, cebinize indirmeyi düşündüğünüz cukkalarınız size yüklü miktarda ceza olarak geri dönecektir fırsatçı mahluklar….

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.