FAİZ SEBEPTİR, ENFLASYON SONUÇTUR’ İNADI, MEMLEKETİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR

19 yıldır ülkeyi tek basına  yöneten AKP’nin tek  parti ve tek adam rejiminin, 2022 bütçesi  mecliste görüşülüyor. Bu bütçede halkın olmadığını, emeklinin, emekçilerin, köylü ve esnafların yoksulluk ve karşılaştıkları sorunlara bir çözüm üretilmediğini, daha önce  de belirtmiştik. Memleket ve toplum gerçekliğini gören, doğruları ortaya koyan, ekonomi ve siyaset çevrelerinden hiç kimse de, farklı düşünmüyor. Herkes, bu bütçenin, gerek sektörlere ayrılan kaynakları bakımından, gerekse siyasi iktidarın demokratik olmayan  zihniyeti ve uygulamalar bakımından, gerçekçi bir bütçe olmadığını, sorunları çözemeyeceğini, borç, rant, zam ve  güvenlikçi savaş  bütçesi olduğunda birleşiyorlar.

    Bütçe, daha görüşmeleri, daha başında, işlevini yitirdi. Çünkü, kurumlara aktarılacağı söylenen kaynaklar daha şimdiden değerini kaybetti. Bu bütçenin, denk bir bütçe olmayacağı, peşinen milyarlarca açık olacağını, iktidar daha bütçe sunumunda söylemişti. AKP-saray bütçesi, her zaman baştan belirtilen  açığın, birkaç katı gerçekleştiği bilindiğinden,  bu bütçe, sorunları çözmeyecek, ekonomik krizi önlemeyecek, işsizlik artacak, vurgun ve talan devam edecektir. Bütçe açıklarını kapatmak için de, daha  çok vergi  ve zamlar gelecek, uyduruk sebeplerle cezalar kesilecek. Sonuçta, bu talan düzeninde, yoksullar daha yoksullaşacak, varsıllar daha çoğalacak ve zenginleşecekler. Alavere dalavere yine, emekliler, emekçiler, asgari ücretliler ve işsizler perişanlığa devam edecekler.

     Bu duruma nasıl geldik? Bunun temel sebebi, iktidarın Laik cumhuriyete, Demokrasiye ve bağımsız yargıya karşı olan, toplumu yasaklarla susturup, talan düzenini kurmak, memleket ve toplum gerçeklerini  görmeyip, dinci zihniyeti gereği, devleti ele geçirip, dini esaslara dayalı bir rejim kurma  isteğidir .Bu gün iktidar, ekonomiden siyasete, her alanda, yönetme  becerisini yitirmiş ve güvenirliğini kaybetmiştir, Sıkışmıştır. Sıkıştıkça baskıları artırmakta ve daha çok krize sürüklenmektedir. Aldıkları tedbirler dikiş tutmuyor. Çünkü güven kaybı var. Her başarısızlığı, muhalefete, diş güçlere, gezicilere, yıllarca kol kola olduğu fettullahçılara yüklemeleri artık karşılık bulmuyor. Geriye, sadece, demokratik, kurumları, muhalif kesimleri susturmak, hak ve özgürlükleri sınırlamak, kimlikler üzerinden ayrımcı kışkırtmalar yapmak ve  sahte emperyalizm  karşıtlığını  pazarlamak kalıyor. Şimdi bunları yapıyor.

    İktidar muktedirlerinin, ekonomik ve siyasi anlamda, hiçbir gerçekliği bulunmayan, hiçbir yerde  uygulanmayan ve  denendiği yerlerde de başarılı olmayan, katı bir dinci zihniyeti  temsil eden, ’faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ masalı var. Ekonomi bilimine aykırı bu anlayış yüzünden, yapılan  ekonomik tercihler, memleketimizi-halkımızı, günden güne  felakete sürüklüyor. Bunlara göre,  faizler indirilirse, enflasyon düşermiş. Böyle olmadığını, toplumca yaşayıp görüyoruz. Hatta tersi oluyor. Bu gün, bağımsızlığını yitirmiş, saray iktidarının parasal aracı haline getirilmiş  Merkez bankası ve  kamu bankaları aracılığı ile, ekonominin kuralları gereğince değil, emirle faizler düşürülüyor. Enflasyon  düşüyor mu?. Hayır tam tersine, fiyatlar hızla  artıyor. Dolar,Euro (döviz ) füze gibi yükseliyor. Maliyetler ve fiyatlar artıyor. Bin bir türlü mal ve hizmetlere,  sağanak gibi zamlar yapılıyor. Halkın sırtına yükler biniyor. Ülkenin borcu milyarlarca, trilyonlarca  artıyor. Sadece  son haftada, AKP başkanının,  MB  müdahalesiyle doların artması yüzünden, ülkenin  miyarlarca  dolar borcunun üzerine,, en az 90 milyar lira eklendi. Ülke iflas notasına geliyor. Hani faiz düşünce  enflasyon da düşecekti? Bu gerçekler, AKP başkanının umurunda bile değil. Varsa yoksa, İslam’a göre ‘ faiz haramdır’ zihniyetini memlekete yerleştirmek ve  dinci bir rejim kurmaktır.

AKP, iktidarda kaldıkça, borçlar, yoksulluklar ve rejim değişikliği inadı aynen  devam edecektir. Bu nedenle,  önümüzdeki seçim, sadece bir hükümet değişikliği değil, Cumhuriyet rejimini koruma seçimidir.

Memleketini, laik demokratik cumhuriyetin yaşatılması için hepimize görev düşüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.