EMEKLİ ÖRGÜTLÜLÜĞÜ

Türkiye’nin örgütlülüğünü engellemek için demokrasinin ilkelerinden ve özgürlük kavramından, adalet ve hukuk yapısından yoksun bırakılarak bugüne kadar her türlü önlemi alan sistem, sonunda emeklileri yok sayacak kadar ileri giderek, gerçek yaşamdan koparacak yoksulluk düzeyine teslim edilmesine kadar dayanması, emeklinin feryadına neden olmuştur!

Buda yetmezmiş anlayışıyla yola devam eden sistem, defalarca emekli sendikalarını kapatmış, dernek ve vakıf yapılanmasının yolunu göstermiştir. Hatta statüsü olmayan bir derneğinde TOKİ uydurmasıyla algı altına almış, milyonların üstünde emeklinin hayalleriyle oynayıp, üç kuruşluk maaşından her ay kesinti yapmaya devam etmektedir!

Hikâye burada bitmiyor; sormak lazım bu dernek ne seviyede mal ve mali yapısına sahiptir! Bu varlıklar emeklinin ne işine yaramaktadır? Bu dernek vaat edilen TOKİ hikâyesine nasıl bir çözüm üretecektir? Ayıptır, günahtır demeyeceğim! Bir soruda emeklilere benden; 14 milyon emekli ve ailesi neredesiniz? Bu fukaralık ve yoksulluk kervanında hala uyumaya devam mı ediyorsunuz? İsteseniz siyasi parti olup, hükümet olursunuz, peki şimdi ne haldesiniz!

9 Nisan 2022 Cumartesi yer Efeler Belediyesi milli Aydın kültür Bankası! Her türlü fedakârlığı elinden geldiğince esirgemeyen Mehmet Fatih Atay; Salonu tahsisi etmiş emeklilerin sendikasına. Çayı da var, suyu da var, huzur ve kalitesi de var salonun!

Emekliler salonu doldurmuş, koltuklar rahat ve lüks, hepsi de bu rahatlığı özlemiş gibi biri birilerinin yüzlerine huzur ve mutlu bakıyorlar, sohbet ediyorlar, Nazilli’den, Kuşadası’ndan, Çine’den ve Aydın’dan gelen emekliler tanışıp, dertleşmeye başlamışlardı bile!

İstiklal Marşı, Divan oluşturması ve derken başlayan genel kurul! Salonda siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum örgütleri, Sendika temsilcileri, kent konseyi başkanı, İyi parti Aydın il başkanı ve eski sendikacılar!

Genel kurul sonunda tek vücut olarak gelmiş emekliler, tek listeyle seçimi yapmış, en ufak bir tartışma yapılmamış ve seçilen başkan mikrofonda konuşuyor!

Soruyor ve sesleniyor kendisi; Emekliler neredesiniz, bu güç neden örgütsüz, böl yönet politikasının gemisinde neden uyuyorsunuz, size hayat güzelmiş gibi çekildiğiniz köşenizden ne zaman dışarı çıkacaksınız, tek çatı altında ne zaman birleşip, örgütleneceksiniz? Örgütlülük gücünüzü sisteme karşı kullanıp, statü yasanızı ne zaman çıkaracaksınız?

Mikrofonda ki başkan oy almamak için elinden gelen presi emeklilerin bulunduğu ve hareket etmediği yerde duran ve o köşeden çıkarmak adına emeklilere tazyik yaparak konuşuyordu!

Haklıydı 21 YY Türkiye’sin de emekliler aç, fukara ve geçinemiyor, elin emeklisi dünyayı dolaşıyordu!

Sistem siyaseti kimlik siyaseti üzerinden geliştirmiş, korku politikası ve algı politikası milleti efsunlamış, ne yaparsa kimseden ses çıkmıyor ve bunlara karşın evirişsen emekli ordusu varmış gibi, kimseden ses çıkmıyor! 8 Milyon Emekli 2500 TL alıp neredeyse tamamını elektrik, su, doğal gaz ve kiraya bile yetiştiremiyor! Matematik yapma konusunda mucizeler yaratıyor ama ezgin, bezgin ve açlık içerisinde her yapılan emri baskı ve zamlar karşısında sesini çıkaramıyor! Mikrofonda ki konuşanlar; salonu çalıştaya çevirmiş ve A ve Z aralığında emeklilerin durumunu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyorlardı! İyi parti Aydın İl Başkanı, Birleşik kamu iş il başkanı, sendika başkanları, eski sendikacılar ve daha nice duayenler sistemi topa tutmuş, açlık sınırı altında yaşayan emeklilerin uyanması için konuşuyorlardı!

En son noktayı seçimi tek liste ile kazanan başkan koyuyordu! Buradan işçi sendikaların kendisine sesleniyorum, konfederasyonunuz altında emeklileri tek çatı altında toplayın! Sisteme karşı direnişinizin arkasına bu büyük gücü alın yoksa kendii kendilerini parçalayıp, böl yönet gemisine bazılarının koltuk aşkı ve sistemden faydalanma adına bu gemiye binecekler!

Bunu yapamıyorsanız; biz yaparız ant olsun ki bu meşaleyi Aydın’dan yakarak yola koyuluruz!

2021 Tüm Emekliler Sendikası; kapatılan Tüm Emekliler Sendikasının yerine yeniden kurulmuş ve tekrar kapatılmaya rest çekerek; kapısını açık bırakarak; resmi, Hukuki ve meşru mücadelesini vermek için Türkiye’nin dört bir yanında örgütlü yapısıyla yola devam ediyor! Tüm Emeklileri bu çatı altında toplanmaya çağırıyoruz! Sevdamız koltuk üzerinden sendikacılık yapmak değil, sevdamız emeklilerin geleceği ve hak ettikleri yaşamı kazanma mücadelesidir! Sevdamız ülkenin çalışanları ve emekçileri içindir! Sevdamız kadınlarımız, öğrencilerimiz ve gerçek demokrasiye ulaşma mücadelesidir!

Bu yolda Ant içtik, yolumuzdan dönmeden tüm emeklilerle bu mücadeleyi tek çatı altında vermektir!

Şimdi ne yazmak gerekiyor bu konuşmalar karşısında daha ne yazılır ki! Tamda nokta atışı yapan konuşmalara alkış tutulur! Yolunuz açık olsun!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.