EMEKÇİ GAZETECİDEN 8 OCAK ANISINA

Korkularımla büyüdüm anne
Zincirlerini kıramayan ürkek ve korkak
Üşüyerek büyüdüm anne, üşüyerek
Üstümü örten annemden uzak
Sevginin uğultulu gecelerinden uzak
Bir tek ben ve ürkek yüreğim vardı anne
Gölgelerden korktum ve ıssızlıktan
Her sabahın sessizliğin de demir kapılar
İçtima! ...
Soldan sağa saymalar ve coplar anne
Gür ama alçakça yükselen çiğ bir ses
Daha yüksek ses daha da yüksek
Sayın bir daha olmadı yeniden ve yine tekrar
Cehennemi yaşamak anne sensiz ve sevgisiz
Tüm dünyada basının dördüncü güç kabul edildiği, ülkemde basın emekçisinin kalemindeki özgürlüğü çok görüp öldürdükleri emekçilerin gururunu yaşayacağız. Asla korkmadan ülkenin doğru bilgilerle donatılmasına, özgür kalemlerin susturulmasına aman vermeyeceğiz. Basın hür, özgür kılınmadıkça, o ülkede demokrasi var denemez.
 
Ben bugünün çağdaş dünyasından asla kopmayacak, karanlıklardan aydınlığa çıkan ülkeme gazeteci olarak yazmak, anlatmak, seslenmek istediğim şeyler var!
*KENDİ VARLIĞININ GEREKÇESİNİ SORGULAMAYAN BIREYLER, BARIŞI ANLAMSIZ, YOKSUNLUK, HATTA GEREKSİZ OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRLER.
*İSTİHDAM KULANIRLIĞI GELİŞMİŞ EKONOMİ İLE SAĞLANABİLİR.
EKONOMI, GÜVEN VE İSTİKRAR İLE GELİŞE BİLİR.
*BİR ULUSUN; ULUSLAR ARASI İLİŞKİLERİ GÜVEN VE İSTİKRAR PRENSİBİ İLE GELİŞİR. ULUSUN TEK TARAFLI ÇIKAR İLİŞKİLERİ HER ZAMAN ÇATIŞMA ZEMİNİNE AÇIKTIR.
*BAĞIMSIZLIK, ÖZGÜRLÜK VE ADALET KAVRAMI EVRENSEL ÖLÇEKTE OLUŞMASI ÖNEMLİDİR. ANCAK ULUSAL ÖLÇEKTE GERÇEK BOYUTUNA ULAŞMASINA ÖNCELİK VERİLMELİDİR!
*BARIŞ VİCDAN VE MANTIK EKSENLİ DİR. BARIŞ; ADALET, MERHAMET, PAYLAŞMAK, ÖZVERİ, DOĞRULUK, HOŞGÖRÜ, DUYARLILIK VE EŞİTLİK İLE ÖZDEŞTİR. BUNLAR İNSANİ DEĞERLERDİR.  İSTİKRAR VE GÜVEN BARIŞIN TEMEL İLKELERİDİR…
''ONURLU DEVLET DURUŞU'',  İLKELİ YÖNETİMLERİN VE YÖNETEN LİDERLERİN ESERİDİR...
Gazete okumak, özgür dünyaya pencere açmanın temel ilkesidir. Gazeteciyi özgür bırakmak, fikirlerin ve düşüncelerin özgürleşmesine, demir parmaklıklar arkasında tutulan aydınlık bir dünyada, yaşam hakkı arayan bir milletin özgürlük savaşının öyküsünün yazılmasına benzer!
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.