Kılıçdaroğlu, doların ani düşüşünü değerlendirdi"Birileri vurgun yaptı"

banner35

“Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı” uygulaması ve dolardaki ani düşüş hakkında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Birileri vurgun yaptı. Doları 18 liraya kadar çıkardılar, sonra birileri gitti milyon dolarlarını Türk Lirası'na çevirdi" dedi.

Kılıçdaroğlu, doların ani düşüşünü değerlendirdi"Birileri vurgun yaptı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tam bir vurgun dönemi yaşadık. Dolar baronlarına hizmet eden bir siyasi iktidar var. Dolar baronlarına iki türlü hizmet yapılır. Birincisi dolar kuruyla oynayarak onların dolar alıp satarak vurgun yapmaları, ikincisi de Londra’daki dolar baronları, dünyanın tefecileri onlara dünyanın faizini ödersiniz. 19 yılda 179 milyar dolar faiz ödendi" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Adana’ya geldi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Adana’nın yerel Tv’si olan Koza TV’de ‘Geniş Açı Özel’ programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı"na ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Faize kur garantisi verilir mi? Diyor ki, ‘Eğer dolar daha fazla yükselirse meraklanma aradaki farkı ödeyeceğim’ diyor. Kimin cebinden ödeyeceksin? Fakirin fukaranın cebinden ödeyeceksin. Böyle bir rezaleti Türkiye Cumhuriyeti tarihi görmemiştir" ifadelerini kullandı.

kaynak: birgün

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021, 22:07

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER