EMEKÇİLER İÇİN İMZALAR ATILDI

banner35

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzaları atıldı. Bando takımı ve zeybek gösterileriyle başlayan ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği imza törenine; CHP Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve İl Başkanı Hidayet Yaman, CHP İl Başkanı Ali Çankır ve Kadın Kolları, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül yanı sıra CHP İlçe Belediye Başkanları törende yerini aldı.

EMEKÇİLER İÇİN İMZALAR ATILDI

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzaları atıldı. Bando takımı ve zeybek gösterileriyle başlayan ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği imza törenine; CHP Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve İl Başkanı Hidayet Yaman, CHP İl Başkanı Ali Çankır ve Kadın Kolları,  CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül yanı sıra CHP İlçe Belediye Başkanları törende yerini aldı.

Açılış konuşmasını öncelikle Belediye İş Sendika Genel Başkanı Nihat Yurdakul gerçekleştirdi. Yurdakul konuşmasında;

“ÇOCUKLARIMIZIN EKMEĞİNİ BİR PARÇA DA OLSA BÜYÜTMEK  İÇİN BURADAYIZ”

“Yol arkadaşlarım sizleri temsil etmekten onur ve gurur duyuyorum. Toplu iş sözleşmesi imza törenindeyiz. Çocuklarımızın ekmeğini bir parça da olsa büyütmek  için buradayız. En demokratik sistem seçim , sandık ve parlamenter sistem. Eğer bu ülkede üretim olsa ve üretime dayalı bir sistem olsa adaletli bir paylaşım olsa bizim de payımız daha büyük olacaktır. 2017 tek adam sistemini eleştiren Genel Başkan; ülkenin giderek yoksullaştığını, milli gelirin düştüğünü, emekçi halkın fakirleştiğini belirtti. Bir ülkenin barış, refah, demokrasi, adalet içinde yaşamasına öncülük edecek iki yapının emekçi işçi sınıfı ve üniversiteler olduğunu söyleyen Başkan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve çalışma arkadaşlarına bu öncülüğünden ötürü teşekkürlerini iletti.

Tüm İşçi gruplarının bulunduğu imza töreninde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı büyük bir coşku içinde karşılanırken; emekçileri selamlayarak ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Bu sözleşmeden sonra tüm emekçi kardeşlerimiz Aydın halkının hak ettiği hizmetleri vermekten herhangi bir endişe duymayın dedi. Sayın Genel Başkanım hiçbir zaman duymadık çünkü arkadaşlarım 24 saat çalışıyorlar. Gece demeden, hafta sonu demeden, çoluğundan, çocuğundan fedakarlık yaparak Aydın halkına hizmet ediyorlar. Ama bu hizmetlerin karşılığın da 2019 yerel seçimlerde Aydın halkı da yüzde 54 ile teşekkürlerini bize sundular. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Ülkemiz o kadar zor günlerden geçiyor ki bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak çılgın projemiz sosyal belediyecilik. Her gün en az bin kişi bizi arıyor. Tenceremizi kaynatamıyoruz. Kış geldi kömürümüz odunumuz yok diye. İşte biz de aydın halkına topladığımız vergilerle sosyal belediyecilik adı altında hizmet vermeye devam ediyoruz.

“HİÇBİR ZAMAN ÇOCUKLARINIZIN ÖNÜNDE BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİM”

Değerli arkadaşlar ben ayrı ayrı çok teşekküre ediyorum. 2009 yılından beri belediye başkanıyım. Sizlere söz veriyorum. Bir gün emeğinizin karşılığını geciktirmeden bankaya yatırdık bundan sonra aynı sözü veriyorum ve bir gün gecikmeden yatırmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman çocuklarınızın önünde başınızı öne eğdirmeyeceğim. Umudumuzu asla kaybetmeyelim. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Bizim yönümüz bizim ışığımız Gazi Mustafa Atatürk’tür” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan konuşmasında; Başkan Çerçioğlu’na, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a ve tüm emekçi ve emektarlara teşekkürlerini iletti. İşçinin hakkını ve alın terini, imkanları en iyi şekilde kullanarak verebilme çabasının, gurur ve onurunu yaşadığını belirterek hedeflerinin bu bayramları büyütmek olduğunu sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Seyit Torun ise yaptığı konuşmada;

“Emekle, belediye bir araya geldiğinde çok şey aşılır. Sayın Belediye Başkanımız kıt kanaat imkanlarıyla elindeki bütçeyi en iyi şekilde kullanarak ve imkanlarını zorlayarak size bir ücret sundu. Belediye İş Sendikamızla bu süreci birlikte yürüttü ve bugün inanın burada bu onuru ve gururu hep birlikte yaşıyoruz. Bizim vatandaşımıza olan sevgi ve hizmetimizi kimse engelleyemeyecektir diyen Torun ülkenin ekonomik süreçteki sıkıntılarını dile getirerek vatandaşın yaşamış olduğu zorlukları dile getirdi.

Konuşmacıların ardından ise Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Belediye İş Sendikası toplu iş sözleşmesi için imzalarını attılar ve halkın yoğun coşkusu içinde tören sona erdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER