Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV müjdesi

banner35

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Enflasyonla mücadele topyekun bir inancı ve topyekun bir fedakarlığı gerektirir. Hükümet olarak biz, bu konuda atmaya söz verdiğimiz adımları, birer birer hayata geçiyoruz. KDV sistemini sadeleştirme programımız kapsamında, temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KDV müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda önümüzdeki süreçte ekonomide nelerin yapılacağına dair açıklamalarda bulundu. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz'' dedi.

''Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz''

Enflasyonla mücadelenin topyekun bir inancı ve topyekun bir fedakarlığı gerektirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Hükümet olarak biz, bu konuda atmaya söz verdiğimiz adımları, birer birer hayata geçiyoruz. KDV sistemini sadeleştirme programımız kapsamında, temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indiriyoruz. Bilindiği gibi un ve ekmekte KDV'yi zaten yüzde 1 olarak uyguluyoruz. Yeni düzenlemeyle devlet adına yüzde 7'lik bir indirim yapmış oluyoruz. Üstelik KDV'si yüzde 1'e inen ürünler, enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahiptir.

Pirinç, makarna, et, çay, kahve, süt ve süt ürünleri yemeklik yağlar, şeker ve şekerli ürünler, meyve ve sebzeler, kuruyemişler, bakliyat çeşitleri gibi insanlarımız günlük hayatlarında sık tükettikleri gıdalar. Tüm bunlarda yapılan verdi indirimi aynı zamanda enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım anlamına gelmektedir. Üretim, toptan ticaret ve perakende ticaret aşamalarının hepsini de kapsayan Cumhurbaşkanlığı düzenlemesini yarın Resmi Gazete'de yayınlıyoruz. Enerjiden gıdaya kadar her alanda, milletimizi enflasyona ezdirmeme sözünü yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER