EĞİTİMDE ÇİFTE STANDART

2020/2021 eğitim ve öğretim yılı başladı ve öncelikle tüm öğrencilerimize, tüm telaş içindeki velilere ve değerli eğitimcilerimize Allah Kolaylık versin diyerek girişimizi yapalım. Tabi ki en büyük temennim başarıyla harmanlanmış bir dönem olması lakin kafalar karışık, soru işaretleri de bir hayli fazla….
Hayatımızı zehir edip bizi eline avucuna almış görünmez katil virüs, eğitim sistemini de çok zor bir sürece soktu maalesef. Aylardır okullarından  mahrum kalan öğrenciler ve eğitimciler şimdi ise uzaktan eğitime alışmak ve uygulamak zorunda. Bunun neticesinde ise; Her ailenin İnterneti olmak zorunda, tableti olmak zorunda, canlı derslere mutlaka katılmak zorunda imkan herkese eşit şartlarda ise tabi; ki  asıl sorun bu.… Ben bu konunun teknik bilgilerinden ziyade biraz halkımızın bu teknoloji karmaşasına nasıl adapte olacağı tarafındayım. Para yok, işsizlik giderek artmakta, her ailede çocuk birden fazla ; şimdi ne yapsın bu ülkem insanı; gene çıkmaz sokaklarda çıkış arıyor.  Bu güzel toprakların en ücra köyündeki okulda okuyan öğrenci ne yapsın, koca Türkiye’de internet ağına erişilemeyen haneler ne yapsın, 4 evlada sahip ve dördü de okul çağında olan gariban baba ne yapsın??? İşte ana fikir; eğitimde çifte standart ….
 Sıkıntılı ve milletçe sabretmemiz gereken dönemlerden geçiyoruz her şeyin sonu dönüp dolaşıp ekonomiye varıyor. Git gide zorlaşan yaşam şartları, standartları daha da aşağıya çekiyor. Öğrenciler yeterli verimi alabilecek duruma ulaşabilecekler mi soru işareti, belirttiğim gibi ebeveynler yeterli ekonomik güce ve standarta sahip mi bana sorarsanız asla değil. Tüm ülkede eşit şartlar barındıran hiç olmazsa covid-19’un bizde açtığı yaraları saracak yeterlilikte imkanların sağlanması, bir ülkenin en büyük nimeti olan eğitim için, tüm yapılanmaları sonuna kadar zorlamak, şart olmalıdır. Öğrencilerimizin kimisi liseye giriş sınavlarına, kimisi üniversiteye giriş sınavlarına kafaları rahat bir psikolojiyle tamamlamaları lütuf olmasın lütfen. Veliler tedirgin olmasın lütfen, eğitimciler sabırla ve tüm gayretleriyle onlara duyulan ihtiyacın farkında olarak ve tüm fedakarlıklarıyla hep bizlerle olsunlar lütfen.
Önemli bir konuya daha değinmek istiyorum. Yerel yönetimlerin bu süreçteki eğitime olan katkıları gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Tablet hizmeti, burs hizmeti, online eğitim platformları belediyelerin çok doğru hamleleridir. Eğitime olan her katkı bir adım daha ilerlemektir ülkemiz adına. Bu bilinçte yürüdüğümüz müddetçe umutlarımız yeşerir.
Gene gündemimizde olan bir konuyu kalemime döktüğümü düşünüyorum. Yazımı sonlandırırken gene derin bir nefes alarak, inşallah beklentiler yerine ulaşır diyerek, hepinize sabır ve selamet dileyerek önce öğrencilerimize ve sonra da onlardan da fazla didinen, çırpınan ebeveynlerimize bu da geçer diyor sevgilerimi sunuyorum.
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.