Köşklü öğrenci Matematik Türkiye ikincisi oldu

banner35

AYDIN'IN KÖŞK İLÇESİNDE 100. YIL ATATÜRK ORTAOKULU 6.SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN HALİT USTA KATILDIĞI 'ULUSLARARASI KANGURU MATEMATİK YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE 2.Sİ OLARAK FİNAL SINAVLARINA KATILMAYA HAK KAZANDI.

Köşklü öğrenci Matematik Türkiye ikincisi oldu

Aydın’ın Köşk ilçesinde 100. Yıl Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden Halit Usta katıldığı ’Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda Türkiye ikincisi olarak final sınavlarına katılmaya hak kazandı.

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana Fransa merkezli bir derneğe bağlı olarak, 91 ülkede 6 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanmaya devam ediyor. Öğrencilerin matematik derslerinde edindikleri becerilerin uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak, ulusal ve uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisinin yaygınlaştırılması, uluslararası düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulup yaygınlaştırılması, Türk öğrencilerinin ezbere dayalı matematik bilgilerinden ziyade matematik düşünce sistemlerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla; Türkiye’deki resmi ve özel okullar arasında düzenlenen yarışma büyük ilgi görüyor. Köşk ilçesindeki 100. Yıl Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Halit Uslu da katıldığı yarışmada Türkiye ikincisi olarak final sınavlarına katılmaya hak kazandı.

Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, "Şampiyon öğrencimizi kutlar, öğrencimize katılacağı final sınavında başarılar dileriz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2023, 09:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER