banner61

EFELER’DE SANAT GÜNÜ

banner35

Efeler Belediyesi sanat ve kültür içerikli hizmetlerine aralıksız hız kesmeden devam ediyor. Başkan Fatih Atay Sevgi yolunda tüm yenileme çalışmaları tamamlanan sanatçı Münir Özkul adına yapılan Sokağın açılışını gerçekleştirdi.

EFELER’DE SANAT GÜNÜ
banner66

Efeler Belediyesi sanat ve kültür içerikli hizmetlerine aralıksız hız kesmeden devam ediyor. Başkan Fatih Atay Sevgi yolunda tüm yenileme çalışmaları tamamlanan sanatçı Münir Özkul adına yapılan  Sokağın açılışını gerçekleştirdi.

Efeler Belediyesi Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında gösterime girecek olan “Seni Unutmak İstemedim ki” adlı tiyatro oyununu sergilemek amaçlı gelen oyuncular başta Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, Ferdi Akarnur ve Pelin Öztekin açılışa katılarak sanat gününde Başkan Atay’ı yalnız bırakmadılar. Diğer yandan CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, iyi Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci ve İyi Parti İlçe örgütü açılışta yerini aldı. Öncelikle Münir Özkul’un kızı Güner Özkul günün anlamına dair çok duygusal bir konuşmayla yaşadığı mutluluğu” artık babam ve ben de Aydınlıyız, Efelerliyiz” sözüyle dile getirdi.

Başkan Fatih Atay ise sanat gününde yaptığı duygusal konuşmada;

““Hepimiz öğretmenlerimizde Mahmut Hoca’nın özelliklerini aradık. Her birimiz onlarla kıyasladık öğretmenlerimizi. Yaşar Usta’nın mutluluğunu ağzımız açık, gözlerimiz yaşlı dinledik. Rıza Bey’de babamızın yansımasını gördük. Pazar satıcılarını Derviş ile, turşuyu ise Kazım Efendi ile özdeşleştirdik. Münir Özkul sanat hayatına daha lise çağlarında Bakırköy Halkevi’nde başlamıştı. Kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol aldı Sayın Özkul. Pek çok ödül aldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Münir Özkul’a ‘Devlet Sanatçısı’ unvanı verilmiştir. Oynadığı filmlerde, canlandırdığı kişiliklerde, sadece sanat değil, toplumun düşünce yapısının da doğru ve güzel olması konusunda büyük emek vermiştir Münir Özkul. Bu sokağa onun adını vermemiz, bizlerin borcumuzu biraz olsun ödeme konusundaki yaptığımız bir işlem olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca Başkan Atay Münir Özkul sokağının bir altına Adile Naşit sokağı açacağı müjdesini vererek çalışmalara en kısa sürede başlayacağını , sanata olan katkısına devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER