banner61

CHP’Lİ EKİZ’DEN AKP’Lİ GÖĞDE’YE TEPKİ

banner35

CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Las Tesisi protestosu sebebiyle yargılanan 11 ay 20 gün hapis cezası alan CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in her zaman yanında yer aldıklarını belirtti. Ayrıca konuyla ilgili açıklama yapan AKP Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’nin” gereken yapıldı” açıklamasına tepki gösteren Ekiz yazılı bir açıklamada bulundu.

CHP’Lİ EKİZ’DEN AKP’Lİ GÖĞDE’YE TEPKİ
banner66
CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Las Tesisi protestosu sebebiyle yargılanan 11 ay 20 gün hapis cezası alan CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’in her zaman yanında yer aldıklarını belirtti. Ayrıca konuyla ilgili açıklama yapan AKP Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde’nin” gereken yapıldı” açıklamasına tepki gösteren Ekiz yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Ekiz;
“Aydın il kongremizde il kadın kolları başkanımız sayın Ayşe ÖZDEMİR önderliğinde Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak yaptığımız “LAS TESİS” performansı dolayısıyla sayın il başkanımız hakkında açılan bu dava ve başkanımıza verilen ceza başlı başına kadına yönelik şiddetin karşısında değil, tam tersi yanında olunduğunun kanıtıdır. Şili’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yapılan ve tüm dünyaya yayılan bu sözlerin içeriğinde hiçbir makama hakaret yoktur. Tek amacımız kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmektir. Kadın cinayetlerinin durdurulması devletin sorumluluğundadır. Bunun için “6284 sayılı yasa” ve “İstanbul Sözleşmesi” tam anlamıyla uygulanmalıdır.
Biliyoruz ki suçlu biz değiliz , suçlu 6284 sayılı  yasayı ve İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmaya çalışan sizlersiz. Kadınları değil katilleri yargılayın. Bu davalar bizi yıldıramaz, kadın cinayetlerini durdurana kadar mücadelemize devam edeceğiz.
Konu ile ilgili Aydın Ak Parti il kadın kolları başkanı Duygu GÖĞDE hanımefendinin  “gereken yapıldı” şeklinde  yaptığı açıklama da en az dava sonucu kadar iç acıtıcıdır. Kendileri kadın cinayetlerine yönelik ne zaman tepki verecekler ve “İstanbul Sözleşmesi”nin tam anlamıyla uygulanması talepleri olacak mı?” ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2021, 10:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER