BÖLGEDEKİ GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ EFELERDE FESTİVAL HAVASINI YAŞATTI…

banner35

Geçen yıl korona Virüs tedbirleri dâhilinde alınan tedbirler nedeniyle yapılanmayan Deve güreşi festivali, bu yıl Efeler belediyesi fen işleri ekipleri tarafından hummalı bir şekilde 30.01.2022 Pazar günü ışıklarda yapılacak alan hazırlıkları hızla yerine getirildi, alan çit altına alındı, olası durumlar için belediye dozerleri alan etrafında hazır duruma getirildi!

BÖLGEDEKİ GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ EFELERDE FESTİVAL HAVASINI YAŞATTI…

Geçen yıl korona Virüs tedbirleri dâhilinde alınan tedbirler nedeniyle yapılanmayan Deve güreşi festivali, bu yıl Efeler belediyesi fen işleri ekipleri tarafından hummalı bir şekilde 30.01.2022 Pazar günü ışıklarda yapılacak alan hazırlıkları hızla yerine getirildi, alan çit altına alındı, olası durumlar için belediye dozerleri alan etrafında hazır duruma getirildi!

Işıklarda deve güreşlerinin yapılacağı alan toplanan on binlerce kalabalık büyük coşkuyla başkan Fatih Atay’ı sevgi gösterileri ve büyük coşkuyla karşıladı!

Efeler belediye başkanı Fatih Atay; Kalabalığı arenayı dolaşarak selamlarken, gelenlere şapka ve festival için hazırlanan yağlıkları kendi elleriyle dağıttı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Fatih Atay; Bir Yörük geleneğinin devamını Festival havasında devam ettiriyoruz. Gelecek kuşaklara bu kültürün ve etkinliğin ulaşması için, bu büyük kalabalığın güzel bir gün geçirmesini sağlamak için gerekeni yaptık! Halkın bu geleneği her yıl bizden beklemesi ve bizimde bu görevi yerine getirmemizin mutluluğunu bugün burada birlikte yaşayacağız.

Yalnızca deve güreşleri özelinde değil yöre kültüründe yer alan halkımızca benimsenen ve ilgiyle takip edilen tüm organizasyonların önemli olduğunu düşünüyor Efeler belediye başkanı Fatih Atay!

Bizleri geçmişe bağlayan, bizi biz yapan kültürümüzün yaşatılması için bütün imkânlarımızla katkıda bulunuyoruz diyen başkan Fatih Atay, malumunuz Aydın’ın efeler ilçesinde deve güreşi geleneksel bir hal alarak yapılmaktadır! Dolayısıyla bu anlamda adına yakışır bir organizasyon sunmak ve vatandaşlarımızı layığıyla ağırlamak için ciddi bir çalışma programı uyguladık!

Devecilerimize müsabakaları boyunca başarılar diliyor, güreş sevenlerin ve misafirlerimizin festivalde güzel vakit geçirmelerini diliyorum diyor Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay.

Sözlerinde ne yapıyorsan her ne konuda;  etkinlikler, festivaller ve kültürel eylemler, en iyi, en ciddi ve en belirleyici ve doyurucu olmalı diyor başkan Fatih Atay! Göreve geldiğinden bu yana yaptıklarıyla önde bayrak taşıyan başkan, sevecenliği, iş ciddiyeti, gayreti ve çalışkanlığını süsleyen dürüstlüğü ile gönüllere iz bırakan başkan, yine çok önemseyerek hazırlandığı deve güreşi festivalinden gönülleri süsleyerek çıktı! Başarılı bir festival sergilenirken 2021 yazında yapılan etkinliklerde ki heyecan yine aynı ölçekte yaşandı!

Geçmişten gelen ve bir milletin kültürünün asimilasyona uğramadan devamını sağlayacak süreklilikleri taşımak ve etkinlik, festival gibi büyük kitleleri bir araya getirme konusunda yapılan her başarılı şey o ulusun kültürüyle yaşamasını sağlayacak en önemli faktördür!

Bu bilinçle hareket etmek yeni nesillere kültürel mirasların devamını sağlamak alışkanlığını ve sorumluluğunu yükleme konusunda var olan en güzel görev anlayışıdır!

Tüm efeler ve bölge halkının bu kültürel varlıkların devamının sağlanmasında ki duydukları mutluluk, yaşadıkları sevinç ve eylenme duygularının doyumluluğu yapılan festivalde kalabalığın gözünden okunuyordu!

Efeler Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne etkinliğin ev sahibi Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Efeler Belediyesi’nin kardeş kenti Uşak Sivaslı Belediye Başkanı Hürrüyet Şafak, İyi Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, İyi Parti Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı. Soğuk havaya rağmen çok sayıda vatandaşın izlediği güreşlerde heyecan gün boyu sürdü. Çevre il ve ilçelerden gelen güreş severler hem yarışları izledi hem de mangal yakıp, piknik yaptı.

Göreve geldiğinden bugüne büyük işlere ve sorumluluklara başarılı imzalar atarak yola devam eden Başkan Fatih Atay, bu yaşananlardan oldukça mutlu görünüyordu!

Festivale katılan herkese teşekkür eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay şöyle konuştu;

"Deve güreşi için güzel bir gündü. Halkımız da etkinliğimize yoğun ilgi gösterdiler sağ olsunlar. Yörük kültürünün devamını sağlamak için düzenlediğimiz festivale vatandaşlarımızın ilgisi bizleri mutlu ediyor. Gelecek nesillere bu kültürün devam etmesi konusunda örnek olmayı diliyoruz. Deve güreşleri geçmişten günümüze gelen geleneklerimizden biri. Bu geleneği tüm halkımızla birlikte eğlenceli bir şekilde yaşamak istiyoruz, o nedenle buradayız. İncirliova Belediye Başkanımız Sayın Aytekin Kaya bu federasyonun başkanıydı. Etkinliklerin devamı konusunda belediye başkanlarını göreve davet etti. Biz de bu görevi onun önderliğinde yapmaya çalışıyoruz. Kendisinin bu kültürün devamı konusunda çok büyük emeği var, sağ olsun var olsun. Kendisine çok teşekkür ederim. Festivalimize katılan herkese güzel bir gün geçirmelerini, bu etkinlikten güzel ve mutlu bir şekilde ayrılmalarını diliyorum."

Başarılı bir organizasyona imza atan Efeler Belediye başkanı ve belediye personeline, sorumlu kadroya teşekkürler…

HABER EDİTÖRÜ: ED

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2022, 18:58

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER