EEEE!!!! BU SEN MİSİN?

Güzel konuşuruz bir ortama girdiğimizde. Dilimiz her şeyin en doğrusunu savunur, laflar öyle bam teline vurur ki karşı taraf bize gıpta ile bakar; tüm laf cambazlığımızı sergileriz en babasından.Hayata bakış tablomuzu çok politik bir ağızla yansıtmaya bayılırız bazen. Muhalefet olmayı değil de genel yargıları, herkesin tasvip ettiği , gözünü boyama gayesiyle bülbül gibi şakırız evellallah. Eeee!!!! Bu sen misin peki? Yoksa aleme ayak uydurma ve gündemde şaşalı bir ortamın vazgeçilmezi olmak adına sadece bir kukla mısın?
İnsanlar ah insanlar! Böyledir işte; Bu türler sadece kendini kanıtlama egosu uğruna emme basma tulumba misali genele kayar, söylemleri ağızda başka icraatta bambaşka olur. Ahlak dersi verir binbir türlü ahkam keser; namus bekçiliği yapar tam mesai fakat en büyük ahlaksızlık ondan çıkar. Çevresindeki herkesi samimiyetsiz, sahtekar, yalancı, vefasızlıkla suçlar ama kendi kuyruğuna basılınca ortalık savaş alanına döner. Öyle böyle yardımseverdir ki, toplumsal olaylara acayip ilgili amma gel gör ki kendi hanesinde ilgisizlik, özensizlik gırla almış başını gitmiş. Doğa aşığı, hayvan sever diye gezinir eline alır süs köpeğini sosyal medyada bir iki çiçek böcek paylaşır; amma velakin evinin önü çöp yığını dolu, evinin önünde hayvan görse, dönüp bir kap su bile vermez bunlar. Toptan gösteriş abideliği işte. Aşktan, sevgiden,sadakatten öyle bir afili cümleler kurarak bahseder ki ikna on  numara yalnız ilk aldatan kendisi olur. Para pul yoktur der açım geçinemiyorum diye yakınır onun bunun yanında bazı kesim, sonra da bir avm de görürsün ki torba torba gereksiz alışveriş çılgınlığını hani nerde sıkıntı… Çatır çatır eleştiririz en bilmişinden her şeyi, ok kendimize dönünce tırnaklarımız çıkarırız ortaya diymi ya??  En traji komiği ise Sağlıklı yaşamdan bahsedip, spor yapma gösterişleri, sağlıklı yeşillik listeleri sergisi, gel gör ki alkol fondip ve sigara fosur fosur……Çok klişe mevzular gibi anlaşılsa da inanın ki hepimizin hayatının içinde var olan insan tipleri bahsettiğim şu onca örnek.
Diyeceğim o ki daha çok örnek var size verebileceğim; çelişkilerle dolu işte bazı insanlar bunların çaresi maalesef ki yok . Eeee tabi söylemler ve eylemler tutmayınca , sorarlar adama peki hangisi sensin??


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.