DİDİM CEMEVİ BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM İLKESİYLE YÜRÜYOR

banner35

Türkiye’de olmazsa olmaz Laiklik ilkesinin, Diyanet kaldırılsın ilkesinin, eşit vatandaşlık ilkesinin, seçmeli din dersi ilkesinin, CemEvlerinin ibadet yeridir ilkesinin ve demokrasinin betonu olma duruşu ve mücadelesinden vazgeçmeyen, vazgeçilmesi için yaratılan tüm oyunların önüne geçecek duruşuyla devam etme ilkesini yaşatma durumunun mutlak korunması gerektiğinin olduğu bu dönemde, tüm saydıklarımızdan ödün vermeden bugüne değin süreci taşıyan Didim Cemevi; örnek bir genel kurul düzenleyerek ve yaşatarak, ilkeleriyle alkışlandı!

DİDİM CEMEVİ BİR OLALIM İRİ OLALIM DİRİ OLALIM İLKESİYLE YÜRÜYOR

Türkiye’de olmazsa olmaz Laiklik ilkesinin, Diyanet kaldırılsın ilkesinin, eşit vatandaşlık ilkesinin, seçmeli din dersi ilkesinin, Cemevlerinin ibadet yeridir ilkesinin ve demokrasinin betonu olma duruşu ve mücadelesinden vazgeçmeyen, vazgeçilmesi için yaratılan tüm oyunların önüne geçecek duruşuyla devam etme ilkesini yaşatma durumunun mutlak korunması gerektiğinin olduğu bu dönemde, tüm saydıklarımızdan ödün vermeden bugüne değin süreci taşıyan Didim Cemevi; örnek bir genel kurul düzenleyerek ve yaşatarak, ilkeleriyle alkışlandı!

İlkleri yaşayan bir genel kurul yaparak, üyelerinin duyarlılığı, yönetimin ve başkanının Pandemi dâhil bugünün ekonomik koşullarının yaşanamaz bir hayatın sergilendiği dönemde, dayanışma ve yardımlaşma ilkesinin Alevi toplumunun vazgeçilmez ilkesi olduğunun en güzel örneklerinin yaşatıldığı dönemi ; “bir olalım, iri olalım ve diri olalım” söyleminin yerini doldurarak yapılan yönetim anlayışı örneğini sergilerken, binleri geçen üye sayısının ilk toplantıda çoğunluğu sağlayarak, genel kurulu yapma beceri sinin birlik ve beraberliğini yaşadılar!

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Hüseyin İhan; Yapılan hizmetleri sıralarken, hizmet sayısının çokluğu kalabalığın alkışını sık sık aldı. Hizmetlerin çoğunda kadın emeğinin oluşunu vurgulayan başkan İlhan; Alevi yol ve hareketinin öncüsü olan Kadınlarımıza toplumumuzun verdiği önem ve bakış açısının ne denli önemli olduğunu burada ki hizmetlerimizde de öne çıkardığımızı görmenin sevincini yaşıyoruz dedi. Bugün kadınlarımızın varlığıyla yola itikat etme ve yola çoğalarak katılma hareketini yarata bildiğimizi de belirtmek istiyorum dedi!

Pandemi döneminde kurumlaşan Didim Cemevinin örnek çalışmaları, yardımlaşmaları ve dayanışmaları birçok Didim’de kuruma örnek olmuştur denildi! İzmir depremi, Elazığ depremine olan yardımlaşma ve dayanışma hareketimizde örnek olacak bir çalışmaydı. Öğrencilerimize sürekliliği olan hatırı sayılır 750 TL burs verme geleneğimizi, yaptığımız yaz konserleriyle ve kültürel etkinlikler, duyarlı ve yola itikatlı iş adamlarımızın katkılarıyla her geçen yıl katlanarak ve büyüyen ihtiyaç sahibi öğrencilerimizle devam edecek. Yol inancımız insan ayrımı yapmaksızın, insan odaklı yardımlaşma felsefemiz; insanla varız sloganımızı asla terk etmeyeceğiz diyen Hüseyin İlhan genel kurulda gelinen tek liste anlayışını şöyle değerlendirdi; Alevi toplumu asla ayrışmaya prim vermeyecek. 1500 yıl önce toplumsal birliğimiz neydiyse yarınlarda da o olacak. Bizim birlik ve dayanışma anlayışımız yaşadığımız ülkemizin gelecek teminatı olacak anlamında konuşmasını sürdüren başkan İlhan; genel kurulun kendisine gösterdiği teveccühe teşekkür etti. Yönetimine gençleri de dâhil ederek hizmette onlarında genç yaşta olması gerektiği ilkesini geliştirmeyi hedeflediğini söyleyerek yeni yönetim kadrosunu yedekleriyle birlikte tanıtarak, “asıl ve yedek diye bir şey yok birlikte yola hizmet edeceğiz” dedi!

Genel kurul da divanı yöneten Şeydi Sadet yani ocak sahibi olan Engin Gündük Dede; burası aynı zamanda cem yeridir! Burada bugün bu genel kurulu böyle göreceğiz ve şimdi hepinizle birlikte Gülbank okuyacağız diyerek toplumu duaz’a davet ederek konuşmasını sürdürdü! Dede Gündük; Alevi tolumu için bugün birçok kalemleri sayacağım kadar önemsenecek ilkeler var! Bunlardan en önemlisi Laiklik ilkesidir dedi! Sevginin, barışın, demokrasinin ve ülkenin gelecek teminatı olan Laiklik ilkesine vereceğimiz önemle öne çıkacaktır! Alevi toplumunun tüm bu saydıklarınıza Laiklik ilkesine sarılarak sahip çıkacağımızdan hiç şüphem yoktur dedi!

Dede Engin Seyitdedeoğlu konuşmasına; Cemevleri bizim ibadet hanemizdir. Adını biz koyarız nokta! Dedi. Kimse Cemevi konusunda şöyle olur böyle olur diye konuşma yapmasın, yaparsa kendine yapar dediğinde genel kuruldan büyük alkış aldı! Konuşması genelde Alevi toplumunun dikkat etmesi gereken konular üzerinde devam ederken, kim iktidar olursa olsun, Alevi toplumunun insan adına duruşu yani insana, canlıya duyduğu sevgi farklılık gözetmeksizin devam edecektir dedi! Cemevi şimdiye kadar sizlerin kuruşlarıyla yapıldı, şimdide sizlerin kuruşlarıyla yapılmaya devam etmelidir! Sistemin verdiği paralarla yapılmamasını öneren Dede Gündük; bugün verirler yarın gelip” sizlere istediniz yardım ettik, verdik ya sizlerde şimdi yanımızda olun” derler diye devam etti!

Cemevinin yeni seçilen yönetim kurulunu yedekleriyle birlikte bir araya çağıran Seyitdedeoğlu; hepsinden ikrar alarak, görevlerinde daime hizmet anlayışı ile doğruyu her zaman doğruyu yapacaklarına, fitne, dedikodu ve benzeri toplum birliğini ve huzurunu bozmayacak şekilde davranacaklarına dair ikrar aldıktan sonra, tüzük değişikliği de içeren genel kurulu sonlayarak hayırlara vesile olmasını diledi.

Tüzük değişikliğin inde ( Yönetim kurulu sayısının yediye çıkarılmasını, aidatların iki buçuk liradan beş liraya çıkarılmasını kapsayan maddeler üzerinde ) genel kuruldan onay alarak yeni şekliyle yürürlüğe girdi.

Yapılan olağan genel kurulda yeni yönetime üç yıl gibi bir yönetme süresi tanındığı genel kurulda yönetime gelen liste şu şekilde oluştu;  

Yönetim Kurulu Asi Üyeler

1- Hüseyin İlhan

2 -Ünal Aykaç

3- İlyas Aydur

4- Sevda Yaman

5- Sidar Boza Sarı

6- Hazar Melis Çakallı

7- Abuzer Çolak

Denetim Asil Üyeler

  1. Sibel Yılmaz
  2. Orhan Boztepe
  3. Seyhan Bora Güleçyüz

Disiplin Kurulu Asil Üyeler

  1. Kazım Çoban
  2. Ali Akdağ
  3. Sinan Ataç
  4. Tülay Taştan
  5. Rıza Çinpolat

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2021, 16:40

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER