banner61

BAŞKAN ÖZDEMİR"Çok şey mi istiyoruz? Yaşamak istiyoruz"

banner35

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, geçtiğimiz günlerde Didim öldürülen 16 yaşındaki Yağmur Tayhan ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

BAŞKAN ÖZDEMİR"Çok şey mi istiyoruz? Yaşamak istiyoruz"
banner66

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, geçtiğimiz günlerde Didim öldürülen 16 yaşındaki Yağmur Tayhan ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Başkan Özdemir yaptığı açıkamada;

"Didim ilçemizde Üç gün önce kaybolan 16 yaşındaki Yağmur Tayhan ‘dan dün sabah saatlerinde gelen haber ile kahrolduk. Ne yazik ki gözü dönmüş bir caninin kurbanı olmuştu.Oysa ki  ne kadar çok istedik,bekledik dualar ettik “Yağmur sağsalim bulundu “diye güzel bir haberi almak için.Ama olmadı…
Çok üzgünüz çok…Öfkeliyiz…Gencecik bir evladımızı, çocuğumuzu hayallerinden, ailesinden, arkadaşlarından, daha da önemlisi yaşamdan gözü dönmüş Nizam Cansızlar adındaki bir cani vahşice koparmış. Artık yeter! Hiç bir çocuğun,kadının can güvenliği kalmadı. Sokaklarda insan kılıklı caniler elini kolunu sallayarak dolaşıyor.Ne yazık ki savunmasız gencecik kızımız katlediliyor.
En temel hakkı olan yaşam hakkı elinden alınıyor. "Bu vicdansız canilere gereken yaptırımlar uygulanmadığı,caydırıcı cezalar verilmediği sürece, erkek akıl, erkek yargı,erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek! 6284 sayılı yasayı uygulayın ki kadının ve çocuğun yaşam hakkı elinden alınmasın.
Ortaçağ zihniyetine teslim olmak yerine; medeni, saygılı, çağdaş bir gelecek hak ediyoruz. 21. yüzyılda hala kadına şiddet, kadın cinayetleri bitmiyor ve suçlular serbest kalıp, sokakta elini kolunu sallayarak gezebiliyor.Bütüncül politikalar gerekiyor.Egitimden, sağlığa kadar fırsat önceliği veren politikalar gerekiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bunun mücadelesini veriyoruz.Kadın cinayetleri politiktir! diyoruz.
Her gün onlarca kadının, çocuğun şiddete, tacize, tecavüze, cinayete uğramasının sayfalarca konuşulmasını, 1 günlük lanetlenmesini değil; bu vahşete bir an önce DUR denilmesini istiyor ve de bekliyoruz! Çok şey mi istiyoruz? Yaşamak istiyoruz.! Kadın hayatı artık hiçe sayılmasın. Eğer bugün İstanbul Sözleşmesi yürürlükte ve maddeleri uygulanıyor olsaydı bu acıları yaşamıyor,konuşmuyor olacaktık.Biz kadınlar çözüm istiyoruz ,sadece rahat NEFES ALMAK istiyoruz.”
Başka Yağmur’lar ölmesin! istiyoruz.
Evladını canını biricik kızını kaybeden Tayhan ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yağmur kızımıza Allah rahmet eylesin.
#İstanbulSözleşmesiYaşatır" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 21:21

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER