BAŞKAN ATABAY’IN SÖZLERİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE DAMGA VURDU

banner35

Aydın Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Bugün Aydın Şükran Güngör Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve İlçe Belediye Başkanlarının katılım gösterdiği toplantıda, 2020 yılı Faaliyet Raporu okundu ve belediye başkan vekili, meclis kâtibi, encümen üyesi gibi seçimler de yapıldı.

BAŞKAN ATABAY’IN SÖZLERİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE DAMGA VURDU

Faaliyet Raporunda, 2020 yılında Ülkemizin ve tüm dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi sürecinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımların yanı sıra sosyal belediyeciliğe verilen önem ön plandaydı.

Meclis toplantısı görüşülürken, Ak Partili Meclis üyesi Neşe Menderes’in “Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılında Aydın'a daha fazla yatırım yapması gerekirken sosyal belediyecilik hizmetini ön planda tutması beni memnun etmedi” sözleri salonda şaşkınlığa neden oldu.

BAŞKAN ATABAY'DAN AK PARTİLİ MENDERES'E SERT TEPKİ.

Ak Partili Meclis üyesi Neşe Menderes’in sözlerine sert tepki gösteren Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; "Ak parti gurubunda olan insanların, hem ülkemizde hem bütün dünyada çok zorluk çekilen bir dönemde sosyal belediyeciliği eleştirmesinin çok da yerinde ve yapıcı olduğunu düşünmüyorum.

Belediyeciliğin klasik olan tarafı her yerde yapılıyor, Yollar yapılıyor, parklar yapılıyor, büyük büyük binalar yapılıyor.

Büyük bina yapmakla, beton harcamakla belediyecilik olmuyor. Bu hizmetlerin de olması gerekir. Ancak önemli olan insanlara ihtiyaçları olduğu dönemde elini uzatabilmek.

 Yerel yönetimlerin özellikle Büyükşehir yasası gereği kurulan Büyükşehir Belediyelerinin muhtaç insanlara, gerektiğinde yanında olabildiğini, uzanabileceğini gösterebilmek ve o güveni, o garantiyi, o sıcaklığı, o şefkati verebilmek çok önemli. Yoksa kalıpları çakarsınız beton kamyonu gelir, betonları atar, yol da yapılır, yüksek binalar da yapılır, parklar da yapılır her şey yapılabilir.

Sayın Menderes özellikle önemli ve büyük şeyler görmek istiyoruz dediniz.

 Ben sadece kendi ilçemden bahsedeceğim eskiden belde belediyesi olan şimdi mahallemiz olan Akbük’te sadece altyapıya bu dönemde 100 milyon TL'lik hizmet yapılıyor.

Bu çok önemli bir şey turizm kentlerinden bir tanesi olan ve daha iyi bir noktaya gelmeye çalışan Didim gibi bir ilçemizde 100 milyonluk sadece kanalizasyon yatırımı yapılıyor olması, Büyükşehir belediyesinin altyapı ve üstyapı projelerine sıcak baktığı ve ne kadar büyük bir ölçekte baktığını gösteriyor.

Onun dışında tabi ki her belediyede olması gereken sürdürülebilirlik, hesap verilebilirlik, plan ve proje dahilinde çalışma Aydın Büyükşehir Belediyemiz'de bunu olması gerektiği şekli ile görüyoruz.

Ama özellikle şunu belirtmek istiyorum. Başkan Çerçioğlu Didim’den Buharkent'e kadar her ilçeye parti gözetmeksizin hizmet götürmeye devam ediyor.

 Bunu söylerken bile imtina ediyorum. Her belediyeye o ilçenin ve o ilçede yaşayan vatandaşların, halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hem sosyal belediyecilik anlamında hem altyapı ve hem üstyapı anlamında eşitlikçi bir şekilde yaklaşan Büyükşehir Belediyemizi, Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nu gerçekten içtenlikle kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER