Didim CHP’deki Tehlikeye Dikkat Çekmek

Bir önceki yazımda siyaseti, özellikle de CHP’yi kirli ve karanlık ilişkilerine alet etmek isteyen ve bir ölçüde  bu konuda  başarılı olan Didim’deki  mafyatik çevrelere, onların kirli ve karanlık ilişkilerine   değinmiş, bu kirli ve karanlık ilişkileri pasifize etmek içinse, yaklaşan seçimlerde Didim CHP  İlçe başkanlığı için mevcut başkan Nurettin Koçak’ın desteklenmesi gerektiğini belirtmiştim.

Bu yazım üzerine ya ofisime gelerek ya da telefon ederek  çok sayıda insan, arkadaş, dost veya tanıdık bir takım açıklamalarda bulundular ya da  bazı sorular sordular. Bunları şu başlıklar altında sizlerle paylaşmak istiyorum:

1-“Yazılarınızı mutlaka okuyorum, hatta ne yazdın, ne yazacaksın diye de merak ediyorum. Ancak yüzde yüz yazdıklarına katıldığım halde  yazının altına beğeni koymaya veya bir yorumda bulunmaya çekiniyorum. Kalıbımı basarım ki bu dediklerin doğru. Didim’de çok sayıda insan da benim gibi düşünüyor ve davranıyor. Gizli gizli çok kişi sana imreniyor. Sözünü ettiğin kişi ve çevreler tam olarak politize olmamış Alevileri ve CHP’lileri sövüşlemek için çok ciddi tezgahlar oluşturmuşlardır. Bunu pek çoğumuz seziyoruz.”

2-İnsanların bana bu açıklamaları yapmasına üzüldüm aslında. Son yazımda bile susmak yalan söylemektir diye ifade etmiştim halbuki. Üç kağıtçılar, dolandırıcılar, rantçılar, fırsatçılar, çeteler sizi takmadan hareket edecek, Didim’de cirit atacak, çıkar şebekeleri kuracak ve bunu yaparlarken kimseden çekinmeyecekler sen de bir köşede büzüşüp kalacak, ağzını açıp iki laf etmeyeceksin. Bu olmaz.

3-“Kardeşim sen önceden bunlar hakkında çok şey söylüyordun, ben ciddiye bile almıyordum…Hatta kızıyordum sana, Alemin akıllısı sen misin diyordum. Bunlardan biriyle ortaklık ilişkim vardı, feleğimi şaşırttı vallaha, babama bile güvenim kalmadı artık.” Bunu diyen arkadaşa biraz da samimiyetine güvenerek; donun kıçında mı, şükret, onu bari kaptırmamışsın diyerek takıldım.

4-Hele birisinin şu öngörüsü ilginç geldi bana: “Bunlar CHP ilçe başkanlığına soyunuyorlar, arkasından da Didim Belediyesini ele geçirme planları var. Başarırlarsa Didim’i adeta soyarlar.”

Bir başkasının şu ifadeleri de ilginç: “Adamların Didim Belediyesini ve CHP’yi nasıl kullanmaya çalıştıklarını, oralarda neler çevirdiklerini aslında  ben de  biliyordum ama ne me lazım dedim. Bu kadarını söyleyeyim sana. Onlardaki devrimcilik, demokratlık hepsi lafta.

Aleviliği devrimciliği paraya çevirme oyunları onlarınki…. Deniz Atabay bu adamları kısa sürede tanıdı ve rant bölgelerinden uzak tutmaya çalıştı ve bu sebeple de şimdi iki koldan Deniz Atabay’ın karşısında yer alan bloklara yerleştiler.”

Benim yerimde olsaydınız bu insanlara ne derdiniz? Biraz da sizlerin ses çıkarmamanız yüzünden diyebildim ancak. Çünkü Didim kötüler yüzünden değil, kötülere göz yamanlar tarafından yaşanmaz hale gelebilir.

5-            “Sen Didim CHP ilçe başkanı Nurettin Koçak’ı durmadan eleştiriyordun, şimdi diyorsun ki desteklenebilir, bu çelişki değil mi?”

Değil dedim. Çünkü ben Nurettin Koçağı bunların oyuncağı olmasın, onların ağına düşmesin diye eleştiriyordum. Önceki yazımda da ifade ettiğim gibi CHP’yi de Nurettin Koçak’ı da koruyordum. Çünkü onu kıskaca almaya çalışan kişiler şeytana pabucunu ters giydirecek kişilerdi. Örgütlüydüler…Kötülük örgütü hem de.

Kimi çok iyi eğitim almış, kimi çok cahil kişilerden oluşuyor bunların. Nitekim belediye başkanından da, Nurettin Koçaktan da beklediğini bulamayan bu herifler, bakın  farklı kollardan atağa geçtiler. Şimdilik  CHP ilçe başkanlığına oynuyorlar.  Ekiplerini kurup iki koldan Nurettin Koçak’ın karşısına aday çıkardılar. Cahil olanın adaylığı muhtemelen tavşan adaylığıdır.  Çıkarları aynı çünkü. Ekip başları akla gelebilecek en kötü şeyleri yapabilecek kadar gözü dönmüş kişilerdir.

Didim’de her türlü iş çeviriyor, her türlü boyaya giriyor bunlar. Acı tarafı bir sürü iyi niyetli, temiz insanı da ama şöyle ama böyle yanlarına almayı başarmışlar. Maazallah bunlar başarılı olursa asıl o zaman seyreyle Didim’de nelerin olacağını.

Bir şeyin de altını çizmem lazım: Ben Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı da eleştirdim. Hem de çok. Çünkü sözünü ettiğim yamyamlar ilk önce onun etrafını çevirmişti, usu usul kuşatmaya çalışıyorlardı başkanı. Ben kişisel hiçbir çıkar hesabı yapmadım. Hiçbir zaman da yapmam. Ben eleştiri ve uyarılarımda bugün haklı konumdayım. Ayni şüreka, ayni şebeke  bu gün sadece Nurettin Koçak’ın karşısında adaylar çıkarmadılar. Deniz Atabay için hiç de iyi düşünmediklerini adım gibi biliyorum. Asıl meseleleri ranta doğrudan uzanmak. Açık söylemek gerekirse geçen zaman içinde  kısmen de olsa işleri görüldü belediyede, kısmen nemalandılar, ama bunlarla yetinmediler, yetinmezler çünkü.  Her şeyi, her türlü kaynağı ele geçirmek istedikleri ortada. Ben bunları uzaktan daha iyi görüyordum o sıralar, çünkü ben bunların ciğerini bilirim. Onların yapamayacağı hiç bir şey yoktur.

Gözünü kırpmadan Didim’i yakacak, Didim’in geleceğini ateşe verecek kişilerdir kastettiğim kişiler: Deniz Atabay da bunların farkında şimdi. Eleştiri ve uyarılarımın boşa gitmediğini düşünüyorum açık söylemek gerekiyorsa. Deniz Atabay bunlara asla babuç bırakmayacağı için desteklenmesi  gerekir. Arkasında durmak lazım adamın.  Didim’in selameti için mecburuz da ayrıca.

Tüm bunlardan ötürü  de Didim CHP İlçe seçimlerinde  Nurettin Koçak’ın desteklenmesi taraftarıyım. Deniz Atabay’ın da sonuna kadar arkasındayım bu yüzden. Didim’in şöyle bir şansı var. Muhtemeldir ve inanıyorum ki bu demokrat görünümlü  kıravat takan, takım elbise giyen kimi ilk okul bile bitirmemiş, kimi üniversite mezunu bu güruhu  Deniz Atabay artık  bizden çok daha iyi tanıyordur. Ve onları darı ambarından  uzaklaştırdığı için hem Nurettin Koçak’ın hem de kendisinin karşısına geçtiklerinin de farkında. Çetenin bayrak açıp ilk iş Didim CHP yönetimini ele geçirmeyi kafaya koyması da bu yüzden. Uzak hedefleri daha başka.

Mevzu uzun ve daha kapsamlı. Umarım bana telefon eden, ya da bizzat yanıma gelerek benimle bu konuları  konuşan kişiler doğru tavır alır, Didim halkı tarafından  bu dediklerim anlaşılır ve hep beraber CHP’ye musallat olan çıkar şebeklerini devre dışı bırakırız.  Başka da şu anda yapabileceğim bir şey yok.

Bekleyip görmeyelim. Geç olmadan güç olmadan bir şeyler yapalım demeye getiriyorum. Çağrım şu: Samimi CHP’liler, demokratlar, dahası halkımız Didim için bir kez olsun doğru bir şey yapsın, kenelere  izin vermesin.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.