ÇORUM KATLİAMI -1-

Çorum katliamı, ülke genelinde işlenen siyasal cinayetlerden, okul işgallerinden, Malatya, Kahramanmaraş, Gazi katliamlarından soyutlanarak; sağ-sol grupların çatışmasıyla değerlendirilemez. Bu katliamın, emperyalist güçler ve ülkemizdeki işbirlikçilerin ortak planlarıdır, eylemleridir.

Genellikle etnik ve mezhep topluluklarının iç içe yasadığı Doğu, Iç ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gelişen toplumsal muhalefeti baskı ve katliamlarla susturmak, solcu ve Alevileri göçe zorlamayı amaçlamaktadır. Çorum katliamı bu planın bir halkası ve uzantısıdır.

Katliamın Ön Hazırlıkları: MHP ve MSP'nin dışarıda desteklediği Süleyman Demirel’in azınlık hükümeti, ırkçı-şeriatçı örgütleri korumuş, eylemlerine göz yumulmuştur. Ayrıca yansız görevini sürdüren Çorum Emniyet Müdürü Hasan UYAR görevinden alınarak, yerine Tunceli'de bir çok olaya adi karışan Nail BOZKURT, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne MHP'nin militanı olarak tannan Fethi KATAR getirilmiştir. Yine sağ görüşlü ve taraflı (AP iktidarında İç isleri Bakanlığı yapmış, zehir hafiye diye tanınan Faruk SUKAN'ın bacanağı) Rafet ÜÇELLİ'de Çorum Valiliğine atanmıştır. Demokrat olarak bilinen 40'a yakın polis memuru tel emriyle başka illere ataması yapıldı. Bir çok okul yöneticisi ve demokrat öğretmenin, memurun sürgünü ve yer değişimi yapıldı. Devletin bir çok kurumu, faşistlerin karargahı haline getirildi. MHP'lilere ruhsatlı silah verilmeye başlandı. Buna karşın, Çorum emniyetinde görevli sağcı ve ırkçı bilinen bir çok polisin başka illere ataması çıkarılmışken, ilişkileri kesilmeden Çorum'da görevlerinin sürdürdüler.

ABD'nin Türkiye Büyük Elçiliği'nde görevli Robert ALEXANDIR PECK (CIA görevlisi olarak tanınır) Çorum'a gider. Çorum'da MHP'li il yöneticileriyle, vali ve CHP'li Belediye Başkanı Turhan Kılıçoğlu’yla görüşür, MHP'nin etkin olduğu köy ve ilçeler, ???Alevi-Sünni??? hakkında bilgi edinmeye çalışır. Çorum'dan sonra Amasya ve Tokat'a gider. Amasya'da Alevi-Sünni, sağ-sol çatışması üzerine sorular sorar, ne zaman ve hangi ölçü de bir çatışma çıkabileceği hakkında bilgi edinmeye çalışıyordu. (1)

Bu değişim ve çalışmalar sürdürülürken; ülkücü örgütlerin halkı tahrik etmek için çalışmalarını sürdürüyorlardı. Çorum'da 19 Mayıs "Gençlik ve Spor Bayramı" kutlama hazırlıkları sırasında ülkücülerin Bayram töreninde kızların kıyafetlerini gerekçe göstererek halkı tahrik etmek amacıyla su bildiriyi dağıtıyorlardı:

"Müslüman namusuna sahip çık"

19 Mayıs gösterileri adı altında yine namus bacılarımızın iffet ve hayasına kahpece ve haince saldıracak bir gün geliyor. Yüreklerimizi parçalıyor, içimize kan akıtılıyor.

Yine Müslüman evlâdı kan ağlamaya kafir düzen tarafından soyularak, en müstehcen ve kepaze kılıkta teshir edilecektir. Bin yıllık mübarek tarihimize bundan büyük bir leke sürülebilir mi? Kurtuluş Savaşında namusunu Yunan eli kirletmektense ölmeyi tercih eden mübarek ninelerimizin kemikleri sızlamaz mi? Ey Müslüman, düşün, süngüyle ana karnından çocuk çıkaran zihniyetle bu zihniyetin farkı ne? Namazını kil, orucunu tut yeter; karışan mi var diyen gafil Müslüman sen de düşün... Düşün ki, haddini bilmeyenlere bildirelim hadlerini. Su haris-i Şerifi asla unutma, haksızlık karşısında susun, dilsiz şeytandır. Ne mutlu cani ile, kani ile, mali ile CIHAD edenlere…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.