Çine Esnaf Odası’na yenilikçi başkan adayı Örter, Çineli esnafın sesi olmaya hazırlanıyor

banner35

Aydın’ın önemli ilçelerinden olan Çine’nin tanınmış esnaflarından Ziraat Mühendisi Ali Örter, güçlü bir esnaf odası oluşturmak için başkanlığa talip olduğunu açıkladı.

Çine Esnaf Odası’na yenilikçi başkan adayı Örter, Çineli esnafın sesi olmaya hazırlanıyor

Aydın’ın önemli ilçelerinden olan Çine’nin tanınmış esnaflarından Ziraat Mühendisi Ali Örter, güçlü bir esnaf odası oluşturmak için başkanlığa talip olduğunu açıkladı.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlık seçimleri için adaylar netleşmeye başladı. Yaklaşan seçim öncesi Çine'nin tanınmış simalarından Ziraat Mühendisi Ali Örter, başkanlığa talip olduğunu açıkladı. Düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Örter, güçlü bir esnaf odası oluşturmak için aday olduğunu belirterek, “Yeni bir anlayış, yeni bir kültür oluşturmak istiyoruz ve ciddi bir yenilik getirmek bizim öncelikli hedefimiz olacak” dedi.

Esnaf Odası Denetim Kurulu Başkanlığından Çine Madranspor Kulüp Başkanlığına kadar geçmişinde birçok yönetim kademesinde görev yapan 44 yaşındaki Ziraat Mühendisi Ali Örter,  güçlü bir esnaf odası oluşturmak adına başkanlığa talip olduğunu ifade ederek “Yöneticilik kariyerim olarak Esnaf Odası’nda Denetim Kurulu Başkanlığı yaptım. Daha sonraki 2011-2012 yıllarında Çine Madranspor da yöneticilik yaptım. 2012-2015 yılları arasında da yine Çine Madranspor’da başkanlık yaptım. 28 yıllık Çine Madranspor’u 3. lige çıkarmak yönetici ekibimle beraber bizlere nasip oldu. Bu tecrübelerimizle, yöneticiliğin ve başkanlığın bir takım ruhuyla olması gerektiğine inanıyorum. Özellikle şunu belirtmeliyim ki bu düşüncemi Çine’de ciddi anlamda uygulamaya geçireceğimi düşünüyorum. ‘Tek dal isen kırılırsın, iki dal isen zorlanırsın, çok dal olursan kırılmazsın’ düşüncesiyle bu yola çıktık. Teker teker kırılan bir dal değil güçlü bir dal, güçlü bir esnaf odası oluşturmak adına başkanlığa adayım” dedi.

“Anahtar olmak istiyoruz”
Esnaf odalarının geçmişten gelen ahilik kültürünün yaşatıldığı, birliğin, dirliğin ve dayanışmanın devam ettirildiği kurumlar olduğuna dikkat çeken Örter; “Ben bugün bu koltuğa aday olmaktan öte, Çine esnafı için en iyisini, yönetim, proje, strateji, pazarlama gibi konuları çok iyi hazırlayıp, çocuklarımıza ve geleceğimize iyi bir işletme, iyi bir işyeri ve güzel bir gelecek hazırlamak için adayım. Bu düşüncelerle yeni bir anlayış, yeni bir kültür oluşturmak hedefindeyiz. Şunu belirtmek isterim ki ciddi bir yenilik getirmek bizim öncelikli hedefimiz” dedi.

Düzenlenen fuarlara turist olarak değil Çine esnafı için fuarların kapısını açan bir anahtar olmak istediklerini vurgulayan Örter; “Ayrıca esnaf için fuarlara turistik gezi amacıyla gitmek yerine fuarlarda stant açan, Çine’nin adını duyuran, kendi işini geliştirmek için projeler hazırlayan ve ona destek olan bir esnaf odası ve yönetimi oluşturup bu noktada bir anahtar olmak istiyoruz” dedi.

“Sözünü tutacağına inanıyorum”
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Örter’e, mevcut Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar’ın bir önceki seçimlerde son kez aday olduğunu belirterek oy istediği hatırlatıldı. Soru üzerine kısa bir açıklama yapan Örter; “Başkanımız geçen dönem bizlerin yanına da gelerek oy istedi. ‘Son kez adayım’ dedi. Tabi ki kendi takdiridir ama ben insanlara vermiş olduğu bu sözü tutacağına inanıyorum, bizim yapabileceğimiz bir şey yok, karar kendisinindir. Biz kesinlikle ve kesinlikle bu seçim döneminde hiçbir eleştiride bulunmayacağız. Biz kendi yapacağımız, kendi oluşturduğumuz projeleri anlatarak esnafımızın karşısına çıkmak istiyoruz. Tabi ki yanlış yapılanları da seviyeli bir eleştiriyle insanlara anlatmak istiyoruz” dedi.

Yıllardır seviyesiz eleştirilerin yapıldığını ifade eden Örter; “Biz o tarz yaklaşımlarda bulunmayacağız. Farklı bir yönetim oluşturuyoruz, değerli arkadaşlarımız var. Zaten zaman içerisinde de sık sık bir araya geleceğiz. Yönetimimizi tanıtacağız, projelerimizi aktaracağız, eksik olanları eleştireceğiz. Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

“Esnafımız yalnız bırakıldı”
Pandemi sürecinde esnaflara yapılan destekleri yeterli bulup bulmadığı sorusuna da yanıt veren Örter; “Ben özellikle pandemi sürecinde esnafımızın esnaf odası tarafından yalnız bırakıldığını düşündüğüm için ciddi anlamda adaylığımı açıklama kararı verdim. İyi de bir alt yapı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Ben bu süreçte esnaf odası başkanı olsaydım şunu yapmak isterdim. Bu süreçte yönetimimizle birlikte aldığımız huzur haklarını biriktirip ahilik kültürüyle birbirimize destek olurduk. Yani biz maaşlarımızı tamamen kapalı olan esnafımıza aktarırdık. Ben bu süreçte yapılanların doğru olduğunu düşünmüyorum. Yani başkanımızın esnafı tamamen küçük düşürdüğüne inanıyorum. Aday olmama sebep olan en büyük etkenlerden birisi de bu konu oldu” dedi.

“Kimsenin şüphesi olmasın”
Çineli esnafı en iyi şekilde temsil edecek yönetim kurmak için de çalışmalara başladığını ifade eden Örter; “Arkadaşlarımızla sürekli istişare içerisindeyiz. En sağlıklı yönetim şeklini oluşturmaya çalışıyoruz. Birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımız var. Emin olun, Çine’nin karşısına çıkabilecek en iyi, en güzel yönetimi hazırlıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2021, 08:25

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER