CHP ve Aydın örgütü

CHP'yi düzen partisi olarak görmek isteyen zavallılar, anlamalıdırlar ki CHP halkın umudu, demokrasinin teminatıdır. Eksik olan ruh, Mustafa Kemalin devrim ve ilkeleriyle çepe çevre çevrilmiştir. Bu duvar yıkılmadıkça karanlık güçler oyunlarıyla baş başa kalmaktan öteye gidemeyeceklerdir.

Yeter ki ana kademelerde ki lider ve yöneticiler, ellerinde ki bayrağı bir takım ruhuyla elden ele vermeyi başaracak kadar halkını ve CHP’yi sevsin, birlik ve beraberliğin ihtiyacı olan sevgiye, bir olma, iri olma ve diri olma ihtiyacına sarılacak kadar siyasetin donanımlarına sahip ve samimi olsunlar. Sözler inanarak ve ideolojinin ilke ve samimiyetinden kaynaklanarak söylendiği sürece, birliktelik ruhu ve başarı hırsı her zaman var olur.

Bu gün CHP'nin lideri, partisini ve kendisini riske ederek, asıl olan riskin karşısında neredeyse bir milli mutabakat duvarı oluşturan beraberliğin öncülüğünü yapmaktadır. Sağ duyunun, CHP içinde ki muhalefet olma hastalığına kapılmışların hoşuna gitmeye bilir. Hatta CHP'nin liderini yok etme şansı olarak da görebilirler. Ancak bu birliktelik ve yeni sayfa ve ruhun sonuç alma başarısı haline dönüşmesi, ülkenin önünü açmakla kalmayacak, bu hareketin tarihe geçmesini de engelleyemeyecektir. Dedim ya takım halinde koşmak Atatürk'ün devrim ve ilkelerinin, vatanı, demokrasiyi sevme ruhundan beslenir. Liderler kıyaslanamaz, lideri halkı yaratır, tarih de yazar.

Bu günleri biran evvel geçip yerel seçimlere birlik ve  beraberlik ruhu içerisinde, yerelde yapılan değerli çalışmaları, her türlü karalamaya rağmen sahiplenip  yeni başarılara imza atmazsan, üfürsen düşecek olan bu hükumete bir daha haklılık ve çıkış yolu tanımış olunur. Bu tarihi hataya düşecek kişisel hırs ve egolardan uzak önce millet ve siyasi ahlak bütünlüğünün öncülüğünü CHP bayrağı altında taşımak siyasi bir atraksiyondur!

Hiç kimsenin Makyavelizt duygularını öne çıkarmanın zamanı değildir. Mesele ortak akıl ve eylem bütünlüğüne uygun bir taban hareketine öncülük yapmaktır.

Asıl olunan vatanın bugünkü durumuna millet ruhuyla sahip çıkmaktır. Bu CHP'nin Kuva-i Milli  ruhunun vazgeçilmez örgüt anlayışıdır.

Tek yol yerel seçimlerde üstün  bir başarıya halkın güvenini sağlayarak imza atmaktır.

CHP’nin üzerinde oynanan oyun, değişimi tüzükten yana etkilememelidir. Söylediğim her sözün olduğu gibi yazacaklarım da arkasındayım.

1-Tüzük çağdaş siyaset anlayışının mutfağını oluşturmalı, lider sultancığına, delege ağalığına

son vermeli, genç kuşak devrimini gerçekleştirerek, kadına siyaset alanı açacak ölçülere çekilmelidir. Liderler üzerinden siyasete son vermelidir.

2-MYK, Parti meclisi seçilirken, aynı liste üzerinden MYK üyeleri de seçilerek belirlenmelidir. Parti üyelerinin ayniyat duygularıyla karar verecek siyaset okullarıyla donatılması sağlanmalı, lider kontenjanı engellenerek, iradenin tabana kullanacağı oylarla teslim edilmesi sağlanmalıdır.

3-Kurultay tüzük değişikliğini de içermelidir. Ülkenin dinamiklerinin düşüncelerinde içine alan uzun bir süreyi içeren zaman diliminde yapılmalıdır.

4-Tabanin iradesini, örgütte toplayan yetkinin öne çıkan maddelerle  tüzükte netleştirilmesi sağlanmalıdır.

Dahası mı, dahasını yazacağım mutlak. Ama değişim bunlarla yapılırken, siyasetin sağdan beslenme anlayışını köklü değişimle, soldan siyaset ve tam bağımsız Türkiye anlayışını getirerek temel niteliklerin de örgütlere yaygınlaştıracak kadroların öne çıkması gerekmektedir.

Dahası mı? Dahası seçileceklerin öz geçmiş  bilgilerinin istihbaratının örgütlerce belirlenerek, benim adamım ve düzenin görevlileri adı altında partiye sızmaları önlenmelidir, emek hırsızlığı ile siyaset yapma şevkini yeniden yaratmak, ahtı vefa duygusunu yaratmak gerekir.

Bülent Tezcan ve ekibinin bir daha sahneye  konması kökten halledilmelidir. Bu ve bunun benzeri taraf politikaları üreten anlayış ve hastalıklar partinin temel sorunudur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.