CHP İyi Okumalıdır Geleceği; Kemal Kılıçdaroğlu Gibi

Türkiye Cumhuriyeti, yok oluşun dirilişidir. Küllerinden var olmak, kök almak   anlamında ise onun adı monarşidir.

Oysa yok oluştan dirilişinin nedeni, Cumhuriyet ve onun devrim ilkeleridir. Her vatandaş bu diriliş nedenlerine minnet ve şükran borcu içindedir Vatandaş olma, fikir ve düşünce özgürlükleri bu kavramların ürünüdür.

CHP, bu kavramların içinden var oluş sebeplerinin sorumluluğunu tarih boyunca unutmamalı ve unutturmamalıdır. Tabanı bu düşünce ve sorumluluk içinde davranmak zorundadır ve buna mecburdur Bu düşünce ve sorumluluk tarihin evrensel nedenleridir.

CHP’nin ayağa kalkması, Cumhuriyet ve devrimlerinin devamının kendisi olacaktır. Hiç bir kişi ve makam bu sorumluluğun kıyısını bucağını terk edemez ve ihanet ve delalet içinde olamaz. CHP’nin ayağa kalkması Türkiye’nin geleceği ve kurtuluşudur. Mademki CHP, Cumhuriyet ile var oluş söz konusudur, o zaman var oluşun nedenleri Cumhuriyet ve devrimlerinin devamını sağlama ve yaşatma sorumluluğu ve bu ilkelerini altı okunda toplamasının sorumluluğu ve yükü de CHP’nin sırtındadır.

İşte biz aydınların ve siyasetçilerin CHP’li oluş nedenleri bunlardır. İl ve ilçede listeler hazırlanırken böyle değerlerin, delegasyonu oluşturan kişi ve kişilerin bu sorumluluktan uzak, yandaş listelerinin dışında kalması, aslen bizlerin onurlu duruşunun ödülleridir.

Delegasyon, siyasi sistemin yüz karası haline gelmişken ve bu hastalıktan kurtulalım derken, bu sistemin; siyasi kimliklerinden yoksunların hazırladığı listelerde olmamak işte böyle bir onur demektir.

Şimdi sıra kurgulanacak yeni bir kumpas ve oyunda. İl seçimlerinde yine evlerde yapılan listelere, yerel kimliklerin, yerel başkanların ya da Milletvekillerinin gelecek hesaplarına alet olacak il delegelerinin yani yer kapma oyunlarına aranan nemacı il delege kurbanlarına geldi.

Yaşadığımız 17 ilçe başkanlıkları ve yönetimlerinin seçimleri izlediğimiz beklediğimiz demokrasi savaşı değildi. Milletvekillerinin ilçelerde ki örgütü kendi adlarına dizayn etme savaşı, yerel yönetim başkanlıklarının eteklerinde ki taşları dökme, ittifak kur dukaları Milletvekilleriyle, örgüt üzerinde hâkimiyet kurma savaşıydı. Tablo böylesine hazin ve üzücüydü. Böyle gelmiş böyle gitmez, bu emek hırsızlığı bu partiyi bir yere götürmez. Olsa olsa düşmanlıkları, ayrışmayı ve küçülmeyi sağlar ki durum aynen budur.

İşte Liderlik tüm olacakları önceden görüp, günlük siyaset yapmanın dışında çok önemli bir yetenektir.

Bir siyasi parti düşünün, dürüst, milletini seven, helale haramı katmaktan korkan ve milleti için olacak her türlü tehlikenin önceden olacaklarını konuşan, devlet adamlılık konusunda eksiyi olmayan bir siyasi partinin lideri. Bu siyasi parti, CHP’ni yani halkın partisi, sosyal demokrat parti. Lider sulta cılığından kaçan, sadece birlikte yönetmeyi seven bir liderin, kendi içinde ki adacıklarının bolca olduğu bir durumu görmemesi gibi bir eksikliğinin olmasını kabul edilir olmadığını biliyorum. Biliyorum ki, Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin de delegasyon sisteminin, partinin içini boşaltır durumda olduğunu, parti içi politikalarının holiganlarının partiyi sırtının üstüne vurmak üzere olduğunu görmediğini kimse söyleyemez. Partinin içinde oluşan,küçük küçük adacıklarının parti delegasyon ağalarının ihanetinin ürünü olduğunu, partinin ana kademelerinde erk olmayı, akademisyenlerin, partinin emekçilerinin ve bilgelerinin değil, para babalarının partide siyaset yaptığını, iki cümleyi kurmakta zorlananların komisyonlarda partiyi temsil etmenin ne denli düşük bir çizgiyi oluşturduğunu görmüyor mu? Bu anlattıklarımı ve yazdıklarımı dikkate almadan, bu virüslerin yaşamasına müsaade edecek misiniz yoksa RESED yapacak mısınız?

Örgütün hegemonyacıların elinin altından kurtarıp, iradenin asıl olması gereken yerde olmasına alan yaratacak mısınız?

Hep söylerim ya! Kemal beye bir şey olursa bu hizipçiler ile bir yere varılmaz, bırakılıp gidilir siyasetten derim ya!

Şimdi size söylüyorum! Bu hastalıklar tüzük bazında değişmez de,  devam edilirse yine gidilir durulmaz bu Emek hırsızlığının olduğu yerde!

O zaman evet o zaman CHP’nin tarihi sorumluluk vizyonu, Türkiye’yi ayağa kaldırma sorumluluğu ne olacak? Kimse merak etmesin, belki bu oyun ve parti içi politikaları çevirenlerin sayesinde, Genel merkez ya da örgütün ana kademelerinde yer almayan ama doğal CHP’li olan birçok aydın ve sorumluluk sahipleri vardır.! Türkiye’yi ayağa kaldırma sorumluluğu olan Cumhuriyetin ürünü CHP’ye ve tarihi sorumluluk yüklenen misyonuna sahip çıkmak için sahneye çıkacaklardır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.