Chp Didim İlçe Başkanlığı Seçimleri İle İlgili Söz Arası

1.SÖZ ARASI:

Ülkenin en iyi okullarında okuduktan sonra önemli  meslek sahibi olanların büyük bir kısmının mesleğini ve  bilgi  birikimini halkı soymak, dolandırmak için kullandığı, bu yolla büyük vurgunlar yaptıkları bilinen bir gerçek.

Halkından yana olmak, ülkesini sevmek, ülkesinin güzel yarınlarını kurmada görev almak bir insan için bilgi ve birikim işi olduğu kadar hiç şüphe yok ki vicdan işidir de. Ama ne yazık ki bizde bilgi ve birikime sahip kişilerin bir bölümü ama önemli bir bölümü vicdan deyince kendi cüzdanlarını anlıyorlar ve cüzdanları  için çalışıyorlar. 

Bunun için küçük bir test bile yapacak olsanız, Didim’de demokrat kamuoyunu ve Alevi camiasını temsilen Belediye Meclis Üyeliğine  seçilen birisinin böyle biri olup olmadığını, ışık hızıyla ve hangi yollardan zengin olduğunu,  bilgi birikimini halkın lehine mi yoksa kötü işler için mi kullandığını, dahası bugün bile bir takım  kirli ilişkilerin içinde olup olmadığını kolayca anlarsınız.  

Bundan daha kötüsü daha ne olabilir? Kalkar böyle bir kişiyi CHP İlçe başkanı seçer, Didim’in anasını bellersiniz. Ülkenin geleceğinin aydınlık olmasına yönelik adımları Didim’den başlayarak baltalamış olursunuz. 

Önerim mi?  Bu iddialarımda haklı mıyım haksız mıyım anlamak istiyorsanız ve CHP’nin de temiz, dürüst ve ilkeli siyasetin yapıldığı bir parti olmasını istiyorsanız bir heyet, bir kurul oluşturur  kastettiğim kişiyi ya da kişileri araştırırsınız. 

2. SÖZ ARASI:

Cahil, yeteneksiz birisini; çaldığı çırptığı, zavallı insanları dolandırarak ele geçirdiği servete bakıp  adam yurduna koymayın. Şehvet ve etek düşkünü böylelerine yol vermeyin. Bu  yol da tehlikeli çünkü. Bu hususta  fazla bir şey söylemiyorum. Değmez de çünkü. Kaldı ki midemi  daha fazla bulandırmak istemem de açıkçası. Size de önerim babanızın oğlu veya yakın akrabanız bilse böyle birine CHP’de yönetim teslim etmeyiniz. Hatta böylelerinin süratle ifşa edilmesine çalışın. Benim yaptığım da bu. Ha esasını sorarsanız bir komisyon da böyleleri için kurulmalı. Ben biliyorum ki komisyon karara varıp toplandığı odadan dışarı çıkarken burnunu tutacak. Böylelerinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için eğer bir kurul  ya da komisyon oluşturulursa  Aziz Nesin’in Öküz Başkan adlı hikayesini okuyarak işe başlayabilir.

3. SÖZ ARASI:

Ben halı hazırdaki CHP Didim ilçe başkanı Nurettin Koçak’ı çok eleştirdim. Hiç durmadan eksiklerini, yanlışlarını söyledim.  Onu örgütlü kötülüğün içine çekmeye çalıştıklarının farkındaydım çünkü. Ellerinden gelse onu kullandıktan sonra da atacaklardı zaten. Çok netti bu. Açıkçası uyarılarımla kendisini, Didim’i ve CHP’yi  koruduğumu düşünüyorum.  Kullanamayınca yine attılar onu. Yetmedi  o ekipler iki koldan kendisine rakip bile oldular şimdi. Ben bunu da görüyordum. Bir şey daha belirtmem lazım: Nurettin Koçak’ı eleştirirken halkına ihanet ediyor, kötülerle işbirliği içinde ya da çıkarı için çalışıyor gibi bir ifade kullanmadım.Saç ektirip gençlik kollarındaki kadına kıza evlilik vaadinde bulunuyor demedim,bardan ,pavyondan parası için kadın buluyor da demedim,evinde kaldığı ,dükkanına sığındığı adamın ismiyle insan dolandırıyor da demedim,çıkarı için cem evini ,kardeşlerini satıyor da demedim,namussuzluk fırsatı eline geçtiğinde namuslu olamadın da demedim,yalancı şahitlik yapıyorsun ,belediye imkanlarını kendi çıkarın için kullanıyorsun da demedim.Gelir düzeyi düşük diğer hırsızlara,kirli parayla  itibar almaya çalışan zavallılara nazaran ama bir ailesi var ve ona sahip,namuslu,gururludur.Aile mevhumunu hep öne çıkarttım CHP de bir aile dedim ,koçak bu düzgün aile ye sahip .Daha fazla derine girmeyeceğim,Arif olan anlar,anladı...Saymakla bitmez. 
Çünkü bu haksızlık olurdu. Belki eleştirilerimde kantarın ucunu kaçırdığım olmuştur ama onu kirli ilişkilerin bir parçası olarak asla  lanse etmedim. Didim’e yönelik soygun ve talan planları yapanlarla  adını yan yana getirmedim, bu yönde  bir imada  bulunmadım. Hakkını teslim etmek gerekirse, hem bu işlere onun kafası basmaz, hem de tenezzül etmez. 

Nurettin Koçak’ı yine eleştirebilirim; ama kendisinin, Didim’in ve CHP’nin iyiliği için oturup onunla konuşabilirim de. Siz de rahatlıkla bunu yapabilirsiniz. Kaldı ki o da bir sürü deneyim edindi bu süre içinde. Didim’in ve CHP’nin içinde nasıl çakallar olduğunu bizzat deneyimleyerek öğrendi. Vaktiyle onun yanında olan, emelleri için onu destekleyen çıkar  çevrelerinin bu seçimde “sen bize yar olmadın orda da duramazsın” diyerek ona karşı iki koldan aday çıkaranların oyununa gelmemeli. CHP’yi de Didim’i de çürütecek o çevreleri tanımak için bir çabanın içine girilmeli, CHP’den bu çevreler bugünden tezi yok temizlenmeli. CHP üyeleri, delegeler bu konuda tetikte olmalı. Tabi Nurettin Koçak da…Belediye başkanı da.

Bence Didim’i yamyamlara teslim etmektense Nurettin Koçak desteklenmeli yeniden. Didim ilçe yönetimi seçimlerinde onun birikiminden yararlanılmalı.Şu an çevresindeki örgütlü,sonradan görme kötülüğü gördü.Bunlar halk için ,CHP için değil CHP bunlar için var.İstediklerini verme yine kavala da soluğu alırlar.
Bu anlamda delege arkadaşlara şimdi daha fazla iş düşüyor. Bence tam bu dönemde Didim Belediye Başkanı Sayın Deniz Atabay’ın da ne düşündüğü çok önemli. Bence  Atabay da sessiz kalmamalı bu konuda. Ne de olsa kastettiğim kişi ve çevrelerin niyetini çok iyi anlamıştır çünkü. 

SÖZÜ BİTİRİRKEN:
Öyle durumlar vardır ki susarsanız yalan söylemiş olursunuz. Ben halkıma yalan söylemem. Bu nedenle de susmayıp bunları söyledim okuduğunuz gibi. Gerisine  karışmam.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.