banner61

Aydın’da ‘beyaz altın’ için sahaya indiler

banner35

ÜLKENİN ÖNEMLİ PAMUK ÜRETİM MERKEZLERİNDEN OLAN AYDIN'DA, YAŞANAN SON YAĞMURLARIN ARDINDAN DİDİM İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, PAMUK EKİLİ ARAZİLERDE KONTROLLER GERÇEKLEŞTİRDİ.

Aydın’da ‘beyaz altın’ için sahaya indiler
banner66

Ülkenin önemli pamuk üretim merkezlerinden olan Aydın’da, yaşanan son yağmurların ardından Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, pamuk ekili arazilerde kontroller gerçekleştirdi.

Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan ve beyaz altın olarak bilinen pamukta, yeni sezon hazırlıkları devam ederken, son günlerde etkili olan yağışlar üreticilerin yüzünü güldürdü. Aydın tarımının da tansiyonunu belirleyen ve zor şartlar altında üretilen pamukta fiyatların bu yıl yüksek olmasını bekleyen üreticiler, arazilerinde pamuk ekimlerini gerçekleştirdi. Bu yıl barajlardaki doluluk oranlarındaki düşüş üreticileri endişelendirirken, son günlerde yaşanan yağışlar, toprağı suya doyurdu. Etkili olan yağışların ardından Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de “beyaz altın” için sahaya indi. İlçe genelinde pamuk arazilerini gezen ekipler, ekili alanlarda kontroller gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2023, 11:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER