ÇAMUR ATMA DÖNEMİ

Çamur atma, iftira günümüzde en rağbet gören, yardakçı ve dalkavuk takımının tek çözüm yolu olarak seçtiği çirkin ve basit ,sözde yöntemlerden biridir. Kirletme mantığıyla eylemlerini ,gözü kapalı ve  kötülükle bezeyerek, karakterleri satılmış insanların  bir çırpıda her türlü menfaat uğruna gösterdikleri inanılmaz bir iftira çağında yaşıyoruz. Ben bu dönemi çamur atma dönemi olarak adlandırıyorum.
Günümüzde temiz bir toplum yaratmak için her türlü arayış ve çaba içine girmemiz gereken bir dönemde, maalesef ki bu hiç önemli değilmiş gibi tam aksine toplumsal ve sosyal yapıyı kirleten eylemler içinde bulunuluyor. Zedelemek , can acıtmak, insanı ve toplumu yanıltıcı çirkefliklerde bulunmak popilist bir yaklaşım oldu bu dönemde. Mesleki yaşamda olsun, rutin yaşamda olsun her kesimde iftira çıkış yolu olarak kullanılmakta. İnsanlar kazançlarını bu yöntemle sağlamaya alışmış ve alıştırılmış. Alan memnun, satan memnun misali. Pazarlıklar insan hayatı üzerine yapılıp, her türlü dönme dolap içinde düzen devam ettiriliyor. Kazanan kazanıyor, çamur atma sanatı tam anlamıyla bir bir işliyor. Para sevdasında her şey mübah taktiği beyinlerde normalleştirilir hale getiriliyor.
Çamur atma Sanatı, gelecek nesillere teslim edilecek, kirletilmiş bir hasatın mimarı olacaktır çok üzülerek yazıyorum bu tespiti. Nesilsen nesile zengin, temiz, ilim irfanla donatılmış bir toplumsal yapı teslim etmemiz gerekirken ki bu bizlerin en kıymetli ve kutsal görevi lakin dediğim gibi çark başka türlü dönüyor.
Bu düzeni durdurmak bu sistemi en asgari hale indirgemek bizlerin geçit vermemesine bağlı. Anlayacağınız arz/talep mevzusu.
 Bir gün su içeceğiniz çeşmeye çamur sıçratma diye çok sevdiğim bir söz vardır. Döner dolaşır seni bulur yapılan her türlü kötülük.
Çıkarlar konuşunca ne vicdan kalıyor ne de insanlık kalıyor. Ama insanoğlu hep şunu unutuyor. Hayat bu ne ekersen onu biçersin.
 
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.