Cadı Kazanı Kaynıyor Orta Oyuncular Devrede

Türk Milleti sosyal ve ekonomik anlamda en kötü dönemini yaşıyor.

Ayrışmaya uğramış iki uçlu toplum yapısı, siyasi olgunluğunu iki uçlu yapılanmayla kaybetmiş, Asimilasyona katkı onlarca farklı ırktan elini kolunu sallayarak yurdu kendi mekânlarına çevirmiş milyonlarca belirsiz topluluklar, daha fazlasını yazıp moralinizi bozmaya gerek var mı? Şimdi bunlar yetmezmiş gibi ulusun her gün huzurunu kaçıran yanlı medya buda yetmezmiş gibi şimdilerde yerel medyanın orta oyuncuları devrede!

Pes arkadaş pes vallahi! Bu nasıl gazetecilik bu nasıl meslek hayası? Utanın biraz utanma duygularınız varsa eğer! Ben Kuşadası’nı Aydın’da temsil eden tek gazete ve siyasetçiyim desem yerinde olur mu?  Siyasi mecra ve adresimi bilenler bilir, duruşumu ve ideolojik yapımı da iyi bilenler bilir! En iyide Bülent Tezcan bilir! Bilirsin değil mi sayın vekil!

Gelelim şimdi orta oyunculara! Ekmeğini gazetecilikten ve belediyelerden aldıkları editöryel çalışmalardan sağlayan, yanında zorunlu çalıştırdıkları elemanlara aş sağlayan, Basın İlan Kurumu'na ödedikleri aşırı oranda komisyonlar la ayakta tutan gazeteciler, alın terinin karşılığını alamayınca ne yapıyorlar? Soran var mı? Her beş yılda bir yapılan seçimlerden sonra çok borç devir aldık, para yok diyerek gazetecilerin üzerini çizen belediyeler!  Bu Başkanların ne zaman mali yapıları yerine gelecek üç beşi verecek diye bekleyen anlında temiz ter taşıyan gazeteciler;  bugünlerde ayakta durmaya çalışırken, bir tek istikrarlı belediye diyerek takdir edilen Aydın Büyük Şehir Belediyesinden başka iş alamaz duruma düşmüşler, bakalım mayıs ayı nasıl geçecek gazeteciler için?

Kötü geçerse Büyük Şehir Belediyesinin istikrarlı davranışı da birçok gazeteciyi kurtaramayacak!

Neden mi;

Hükümet Belediyelerden ilan almayı, abonelik almayı yasakladı!

Hükümet iki kişiyi, üstelik iletişim mevzunu iki kişiyi sigortalı yanımızda çalıştırmayı şart koştu!

Hükümet büro tutmayı, tabela asmayı, stopaj vermeyi şart koştu!

Hükümet Basın İlan Kurumu'na %15 komisyonun yanında KDV alacağımızın üçte birini kestirme yetkisi verdi!

Hükümet Basın İlan Kurumu'na zamanında yapılan hizmetlerin gazetede tanıtımı ilanının parasını önceden yatırmayı, yatırmadıysa ilan verme sürekliliğinin önüne yaptırım yapma kullanım yetkisi mi verdi!

Oysa belediyeler ödeme yapamadığı ayları için mali durumlarını düzeltince toptan ödeme yapıyorlardı! Alacaklı olmak gazeteciler için yedek akçedir!

Acaba hükumet yerel de gazetecilik yapanları yok saymayı mı hedefledi

Sorularla yazılan bir yazı olarak devam edeceğim köşeme değerli okurlar!

  • Gelen başkanlar Belediyelerin milyarlarca bıraktıkları borçlar için bir yaptırım uygulanıyor mu? Yoksa bu borçları gazetecilere ödemedikleri paralar diye düşünüp, önce gazetecilerin üzerine kırmızıçizgimi çekiliyor?
  • Neden bazı sözde gazetecilerin yaptıkları gayri nizami gazeteciliğin hatasını tüm gazetecilere ödetme hırsına kapılıp, gerekirse bu kapıyı kapatırız dene biliyor! Unutmasınlar kapatılan kapının ardında kalacaklar, gazetecilerdir! Belinin kemiği düz olan gazeteciler bu hareketi kolay kolay göğüslemezler!
  • Hala kimseye hesap vermeden işini doğru ve dördüncü güç olarak yapan binlerce edepli gazeteci var! Kiralık klavyecilerin dışında tüm gazeteci arkadaşlarımı tenzih ederim şimdiden!

*Kaynayan cadı kazanı;

Yerel Seçimler henüz bitti ve bayrağını ve kırmızıyı seven bu millet dersini bekleyenlere gerekeni yaptı!

Şimdi sıra şanslı muhalefette! Bu millet hükumete karşı eylem sonucunu pozitif olarak muhalefetin kucağına attı, alın sahip çıkın bize diye beklentiye geçti! Muhalefet yerelde eline geçirdiği iktidarı ve bu değeri daha da büyütüp bir hükümet değişikliğine gidecek argümanları kullanmalı, yerelde yükselen hizmetleri ve markalı işler yapmalı!

En önemlisi kaynayan cadı kazanına sakın ola ki elini  uzatmamalı! Bugünlerde orta oyuncular yani elini kalem alıp ortalığı karıştıracak olur olmaz haber uydurmaları ile aba altından sopa gösterenlere, taraflı davrananlara, bir beş yıl daha “ kah AKP’li  kah CHP’li” görünen cambaz kalemlere, kiralık kalemşörlere, yaptıkları tehditler karşılığı para kaptıracak hatalara düşmem elidirler! Bu davranışı helal etmeyeceğimiz gibi kaynak olarak yakaladığımız her bilgiyi de deşifre edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın! Milletin dedikoduya ayak uydurmaya değil, huzura, güvene ve ekmeğe ihtiyacı var! Kişisel ego ve kariyle hatalarına değil!

Bakın genelde bir aylık kendini ziyaret etmeye gelenlerden yakalarını kurtaramamış belediye başkanları, gelenlerinde birçoğu iş için gelirken, yaka altlarında saklı CHP rozetlerinin sırası geldi ya, takarak gelmeye başlayanların yoğunluğuna rağmen, ya ne ara aynı siyasi partiden belediye başkanlarını dalaşmaya davete başladınız! Bu kiralık ya da orta oyuncu kalemlerde hiç mi yüz ve utanma yok! Yıllarca hak etmedikleri paraları ceblere indirdiler, böyle yüzsüz yaşamaya alışmış sözde gazetecilere pirim verecek hala belediye başkanı var mı bilmem ama yapmayın etmeyin milletin umutlarını suya düşürmeyin, bu tür orta oyunculara pabuç bırakmayın başkanlar! Bunlarda yüz yok kim parayı verirse ona ve onlara çalışırlar! Dedikodudan algı yaratan bedava geçinmeye alışmış hatta servet yapmaya alışmış kalemşörlerin tecrit ve ifşa etmenin zamanı geldi ve geçmedi mi?

Şimdi gitti Fatih geldi Ömer mi oldu malzemeniz! Boşa uğraşmayın; Özlem Çerçioğlu da, Ömer Günel de hizmetlerinden ve güç birliğinden güzel işler yapmış ve tekrar seçilmişlerdir! Hazmedemeyenler, hazmedecekler! Çünkü seçilenleri seçenler mili iradedir! Size ne oluyor öküzün altında buzağıyı arıyorsunuz! Mamanız mı eksildi, mamanız mı bitti? Bu sahtecilik ve sözde yaranma ve Donkişot gibi davranmaktan vazgeçin!

Kuşadası’nda aynı binada hem büyük şehir birimleri ve Kuşadası Belediyesi birimleri birlikte çalışıyorlar! Kuşadalı ikinci dönemdir görev alan Ömer Günel’in saygısından ve davranışlarından bir sonuç çıkarmıyor da, buradan ahkam kesen kalemşörler nereden ne öğreniyorlarsa cadı kazanını kaynatmaya başladılar! Köşe kapma değil de nedir bu davranışın adı?

Özlem Çerçioğlu şimdiye dek basına bu konuda sözlü ve vücut diliyle bir şey ima etmedi! Ömer Günel de keza öyle.

Efeler Belediye başkanına da boş geçmemişsiniz, hitap şekliniz acemi başkan olarak başladı, isterseniz bellek oluşturmaya da çalışın! Tahsilli ve baro başkanlığı yapmış birinin iyi niyetli davranışları onun bu işi iyi yapamayacağı anlamına gelmiyor. Dürüstlüğü ve insan gibi davranışı şimdilerde onun en değerli nitelikleridir!

Akıllar başa ya da kalemler cebe! Bedava internet gazeteciliği, kayıtsız gazetecilik bitti diyorum, bitmeli diyorum!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.