BÜYÜK ÖNDER EŞSİZ LİDER

-Zamansız ölmüş olabilirsin!
-Hatta ideallerini yerine getirmediğini de düşünülebilinir!
-Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’yla yedi düvele isim yazdırmayı da az görebilirsin!
-Son yüzyılın lideri olmakta yetmeyebilir!
-Önünde eğilen emperyalist uşakları ve dize getirdiğin Sevr Antlaşmasında ki sözde liderler için, bu ne ki diyebilirsin!
-Analı babalı ve isimli doğmamıza neden oldun "zaten zafer inancı içimizde vardı diye de bilirsin"!
AMA... ERİŞİLMEZ LİDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!
AT üstünde ki asil ve ihtişamlı duruşunla,
Senin gibi olamamanın ıstırabı ve ihanetin hırsıyla “Heykellerine saldırganlara; heybetli, dik duruş ve aydınlığa, ufka bakışınla korkuttuğun yobazlara " kendini unutturamaman, her uyandıklarında korkulu rüya yaşattığın meczuplara öylesine korku veriyorsun ki, bunun keyfini bu ulusa hala varlığınla yaşatıyorsun ya!
Sana minnettardır bu ulus ve ulusun insanları.
Bugünler algı yapmanın hız kazandığı siyaset kokan günler. Yakında erken seçim var mı? Eğer Devlet Bahçeli seçim zamanında yapılacak diyorsa, bilin ki yakında seçim var! Türkiye bu ekonomik bunalımın tam ortasında otururken erken seçim mali bir yıkım olur diyenler; Türkiye düşünülseydi, bunca yıldır yanlış ekonomik politikalarla uçurumum dibine itilir miydi diyeceksiniz!
Muhalefet ben hazırım diyor… Sormazlar mı biz hazır değiliz diye! Neden mi? İki yıl oldu yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli iş başında olalı. Şimdi bakın konu nerelere uzanıyor! Biz bu modeli getiremezsek Türkiye asla kendine gelemez diyen bu sistem, sonucu toplum algısına göre açıklarsak; sistem iş yapamaz duruma mı düşmüştür, sistem yetmez durum damıdır,  bitmişimidir? İş yapamaz ve yürütemez durumu damıdır? Gri bulutlar arasında yok mu olmuştur? Neden bu gün erken seçim sesleriyle bu sorular örtülemiyor?
Bu seçim zamanında yapılmalı! Yazboz tahtası olmamalı milletin aklı, olmamalı da! Hesap verme ve alma günü 2023’de ise bu sistem görevinin başında olmalıdır! Millet vereceği kararın gerekçelerini yerine koymalı ve Türkiye bir daha algı politikalarıyla ve din eksenli siyaset söylemleriyle daha dibe itilmemelidir! Muhalefet ve iktidar milletin ve ulusun selameti için birlikte çözüme gitmelidir! Hatta adına milli mutabakat da denile bilinir!
Türkiye, muhalefetin, dördüncü güç olan basının ve düşünen, fikir beyan eden herkesin varlığını kabul etmelidir. Korkmamalıdır konuşan toplumdan hiçbir kavram. Bu toplumun ahlak ve inancıyla oynayanlar, bugünü korku politikalarıyla yönetip toplumdan uzaklaşmamalıdır. Unutulmasın ki bu millet milli irade denilen bir güce dayalı iradeyle görev vermiş, yapılan görevi sorgulama yetkisine sahip olduğu gerçeği kabul görmelidir!
Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir, olmayacaktır da! Dünyada durum buyken, hazırlıksız yakalandığımız bugünün sorununa çare yaratmakta zorluk çekiyoruz! Daha da kötüleşirse şartlar, alışık olduğumuz her normal şeyin yerine, gelecek kavramları kabul etmek durumundayız! Çareler arayan dünya, ekonomik yapıyı toparlayamıyor. Üretim ve üretime katılan iş gücü yokları oynuyor!
Turizmin durumu ortada hak getire… Türkiye’nin kayıpları büyüktür ve dahası da olacaktır! Bu durumda bir arada çözümler aranmalıdır, ayrıştırıcı diller yerine! Toplum huzur ve barışı en yetkili elden sağlanmalıdır. Türkiye kurban bayramında ekonomik ve sosyal gerçeği daha çıplak gözle gördü.
Açlık, mertliği bozmak üzere birde üstüne üstlük toplumsal uzlaşı ve barış dili tüketilmemeli.
Tüm Türkiye ve insanlık âleminin bu hoşgörü diline nail olması dileğimle, Kurban bayramınızı kutluyorum.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.