Bu işler bu kadar kolay mı?

Geçtiğimiz hafta Aydın Bölgesi ,siyaset kulvarında şok etkisi yaratan ya da hiç şaşırmadık gibi yorumları içeren bir transfer yaşadı. Futbolcu transferi değildi, bir belediye başkanının parti transferiydi bu.

Seçim hazırlığının bir portresi görünümdeki geçiş, Millet İttifakı’ndan cayıp Cumhur İttifakı’na büyük bir mutlulukla geçen bir başkanın hikayesinin başlangıcıydı. Siyasette her eylemin ve her söylemin günümüzde mübah olarak adlandırılmasının verdiği cesaretle  belki de verilen müthiş vaatler ile süslenip sıfatlandırılan bir eylemdi. Özgür irade saygı duyulur mu duyulmaz mı siyasetçiler yapsın yorumunu. Bunu da geçtim. Diğer bir Millet İttifakı mensubu ve il başkan yardımcısının da aynı şekilde gerçekleşen bu geçişi bazı yöneticileri bile halktan daha da çok şaşırttı. Siyasi kulislerin yaşandığı bu bölgede bir takım duyumlardan habersiz olanları da ayrı bir hayretle izliyorum. Yönetmenin getirdiği tüm gereklilikleri bilmek ve ona göre tavır alıp olaya sahip çıkmak çok önemlidir. Tepki vermemek; kabulleniştir aslında. Dikkat etmek lazım. Koltuk acımasızdır.

Yaşanılan siyasi çalkalanma bir taraf a 2019 seçimlerinde halkın oylarıyla başkanlığa seçilen yeni partili başkanın halkla nasıl bir ilişki içinde olacağını da merak ediyorum. Seçime kadar idare edilir belki bu durum; fakat seçim zamanı nasıl bir cevapla karşı karşıya gelinir izleyip göreceğiz. İdeolojilerin bir taraf itilip siyasi çıkarların ya da kişisel çıkarların öne çıktığı günümüzde gizliden gizliye yapılan tokalaşmalardan bakalım daha ne geçişler yaşayacağız. Sizler kulislerle iş bitirirsiniz fakat vatandaşın vereceği cevapla nasıl bir yol izlersiniz bilemiyorum. Bu işler bu kadar kolay olmamalı; oyun oynamıyoruz. Ülke geleceği için ve refah içinde yaşaması gereken bir toplum için ,siyaset yapılması gerektiğini bilerek, adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa makamlar mevkiler bu kopamadığınız sıfatlar hepp geçici fazla kapılmayın.

Geçişler, gelişler, eylemler, söylemler, seçimler hepsi teker teker film şeridi gibi geçecek hayatımızdan. Basın mensubu olarak işimiz gereği takibe ve çalışmaya devam edeceğiz tabi ki. Fakat kritiklerimizi de kabullenmeniz lazım. Dördüncü gücüz bizi ciddiye alın.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.