BİR İLK”EFELER BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ”

Ülkemizde sosyal bir problem haline gelen ve son yıllarda  ekonomik krizler ve  dünyayı etkisi altına alan covid salgını sebebiyle, giderek boyutunu arttıran “işsizlik” ülke gündeminin ilk sırasında neredeyse. Gelişmekte olan bir ülke konumunda halen devam ederken, toplumun sosyo-psikolojik durumunu da son derece  etkileyen işsizlik, ülkemizde vahim sonuçlara sebebiyet veriyor maalesef. Devletin imkanlarının yeterli olamadığı günümüzde özellikle eğitimini en iyi şekilde tamamlamış ayrıca yaşamı boyunca mesleki anlamda önemli bir kariyere sahip olmak adına büyük bir çaba sarf etmiş genç nüfusumuz bu konudan hayli mustarip.

İşsizliğin günümüz toplumunda büyük bir tehdit oluşturduğu bu süreçte, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın Yerel Belediyecilik adına geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı “Efeler Kariyer Merkezi” faaliyete başladı. Seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştiren Atay, bir ilke daha imza atmış oldu. Yepyeni bir umut kapısını gençlere açarak yüreklere dokundu.  Yerel Basın olarak katılımında bulunduğum açılış töreninde gördüklerim ve incelediğim sonuçlar sosyal belediyecilik adına umut verici, halkın gözüyle de baktığımızda da son derece sevindirici ve güven verici bir tabloydu. Efeler İlçemizde iş arayan gençlere bir umut ışığı olan bu proje, AYTO Başkanı Hakan Ülken’in de açılışta yapmış olduğu konuşmadaki  “belediyecilik sadece yol yapmak ya da çöp toplamak değildir” anlayışından yola çıkarak hem iş verenlerin hem de iş arayan kariyer sahibi olma yolunda olan gençlerin, ilk başvuru basamağı olacağından hiç şüphem yok. Üniversite mezunlarının öncelikle değerlendirileceği Kariyer Merkezi’nde ilçe bazında devam edecek olan hizmet sonrasında ülke çapında da hizmetini sürdürecek.

İşsizliğe çözüm üretebilmek böyle bir dönemde büyük bir meziyettir. Başkan Atay’ı ve Efeler Belediyesi’ni kutluyorum.

Bir Aydınlı olarak her şeyden önce, Yerel Belediyeciliğin fayda sağlayan, istikrarlı, eğitici, üretici, yol gösterici, vatandaşa hizmet odaklı projelere yer vermesini takdirle karşılıyorum. Yapılan her hizmet yerine ulaşırsa mutlaka ve mutlaka halk bunun karşılığını fazlasıyla verecektir. Tüm belediyelerimizin de bu tutumla ilerlediğine şüphem yok tabi ki. Çünkü Doğru ve yerinde Hizmet, güven doğurur.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.