Beklenti Büyük

Ülkesini, toprağını, bayrağını, Atatürk’ü çok seven bir kadın olarak, toplumsal refahı sonuna kadar hak eden bir millet olarak, siyasette; ülkenin istikbali için  atılan her adım , önem taşır benim için ki hepimiz için bu düşünce bu yöndedir şüphesiz. Çünkü geleceği, bugün belirler.

Yaşanılan felaketler neticesinde toplumdaki ruhsal çöküntüyü düşünerek seçim sürecinde yapılacak olan atılımların büyük bir hassasiyetle işlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Zorlu süreçler birlik ve beraberlik ayrıca fedakarlık ile atlatılır. Ayrıştırıcı ve fırsatçı politikalarla yaralar asla sarılamaz. Seçim furyasına kapılıp deprem bölgelerinin arka plana atılmamasını umuyorum. Ülkemizdeki deprem riski taşıyan her bölge için de gerekli tedbir ve müdahaleler yapılmalıdır aksi halde felaketler zincirinden kurtulmak çok zor….

Ülke siyasetine bakıldığında ise seçim sürecine girdiğimiz bu dönemeçte hem siyasileri hem de toplumu; kademeli, hareketli ve bir hayli de zorlu bir dönem bekliyor. Mevcut hükümet düğmeye bastı; Millet İttifakı adayını belirledi derken halk olarak her açıdan analiz edip, devletin bekası doğrultusunda en önemli hürriyetimiz olan oyumuzu kullanacağız. Millet İttifakının aday belirlemede yaşadığı çekişmeli birkaç günü basın mensubu olarak sıkı sıkıya takip ettim. İttifaklarda sıkıntılar, anlaşmazlıklar, fikir ayrılıkları muhakkak olacaktır. Ülke için yapılan her demokratik eylem mutlaka büyük emek ve çaba gerektirir. Bu süreçte ortaya çıkan olumsuzluklar ittifakların birbirini anlamasını ve ortak paydada buluşmasına vesiledir aslında.

Vatan sevgisi her şeyin üstündedir ve ülke için en doğrusuna ulaşana kadar bu aşamalar kabul edilebilir. Son birkaç gün içinde masadaki anlaşmazlık sonrası takip ettiğim sosyal medya furyasında, eline telefon alan bazı kesimler, bu süreci ağza alınmayacak bir üslupla sözde eleştiri adı altında belden aşağı paylaşımlarla algı yaratmaya çalıştılar.  Biraz adap biraz saygı biraz siyaseti bilerek eleştiri yapmak gerekir. Yanlış varsa küfürle düzelmez; yerden yere vurmakla da siyaset yapılmaz. Sadece Millet İttifakı için değil tüm siyasi partiler, mevcut hükümet için de tüm söylemlerin geçerli. Mevzu ülke ise eğer net, çözüm odaklı yapılan siyasetle bir ancak sonuca varılabilir.

Makalemin başlığında belirttiğim üzere BEKLENTİ BÜYÜK…. 2023 Genel Seçimlerine az bir süre kala, toplumu en iyi temsil edecek ittifak bu zamanı çok iyi değerlendirmek zorunda. Enkazları yaşamış olan halk, umarım daha büyük enkazları yaşamaz ve en doğru, en akılcı ve en demokratik tarafı seçer.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali
Ali - 1 yıl Önce

Kesinlikle katılıyorum, 2023 çok önemli bir dönemeç, aydınlık ve karanlık, gericilik ve ilerilicilik, Atatürk cumhuriyeti ve ortaçağ arasında bir dönüm notkasındayız.. Umarım iyilik, güzellik, aydınlık kazanır..