BARIŞ BİRLİK DİRİLİK İRİLİK VE KARDEŞLİĞE ÇAĞRIDIR

“Benim ceddimde davete icabet etmemiş olan bir kişi yoktur.” “Kibir bana yakışmaz. Çünkü ben, kibirlenmeyin” diyen bir dedenin torunu ve mütevazılıkta sınır tanımayan bir babanın oğluyum, diyen Hz. Hüseyin’inin Kerbela yolculuğu; direniş ve kötülere, zalimlere karşı tarihe unutulmayacak duruşun sayfasını açan yolculuğun başladığı noktadır!

M.S 680 Yılında, yani tam 1341 yıl önce, İslamiyet’in doğuşunun henüz 70. Yılında, İslam toplumunun kendi dini, ahlakı ve peygamberi hakkındaki tüm bilgiler taze iken İslam peygamberi Haz. Muhammedîn torunu Haz. Hüseyin yine kendisine Müslüman diyen Muaviye oğlu Yezid Ordusu tarafından, Fırat Nehri Kenarında, Kerbela Çölünde su verilmeyerek, 72 aile efradı, yakın akraba ve sadık arkadaşları ile birlikte zalimce şehit edilmiştir!

Haz. Hüseyin Muhammed’in öz torunu ve kendi soy zincirinin ayan beyan üçüncü kuşağıdır!

Yezid, kendinden önce, Sıffın savaşında Kur’an yapraklarını mızraklarla geçirip dini, yani ilahi en kutsal, Allah buyruğu olan Allah’ın kitabını kendi siyasi çıkarına alet eden hileci Muaviye’nin işkici ve İslam’la fazla ilişkisi olmayan oğludur.

Muaviye’nin babası Ebu Süfyan, İslamiyet’in doğmaya başladığı M.S 610 yılında Mekke Şehrinin en zengin ve en güçlü kodamanıdır! Haz. Muhammed’in en büyük düşmanıdır! İslam dinini tarihten silmeye çalışan Bedir ve unut savaşlarının baş komutanıdır!

Ebu Süfyan ve oğlu Muaviye, Hicretin 10. Yılında, Mekke fethedildikten sonra Haz. Muhammed’den aman dileyerek Müslüman olmuşlardır! Bu nedenle Ebu Süfyan ve yandaşları TULEKA yani, kölelikten Müslümanlığa geçenler olarak kabul edilirler. Bu açılardan bakıldığında Kerbela kıyımı Hakla batılın, inançlıyla müşriklerin savaşıdır!

Alevilik bir barış birlik ve kardeşlik inancının adıdır yetmiş İki milleti yaratandan ötürü sevmenin adıdır. Bu nedenle Alevi olmak barıştan kardeşlikten ve birlikten yana olmak demektir.

Yüce Allah Kuran’da Allah’ın ipine topluca sarılıp birlikte olun ayrılığa düşmeyin der.

Bu nedenle ayrılık ve bölünme akıl sahibi insanlara asla yakışmaz. Hak Muhammed Ali yolunun yolcusu olan, Aleviler daima birliği barışı ve kardeşliği inançlarından dolayı savunmuşlardır.

İşte Aleviler bu ülkede ulusal birliği ve barışın güvencesi olan bir topluluktur. Unutulmamalıdır ki Anadolu adlı bu toprakları. Aleviler İslam’a açmışlardır.

Anadolu’yu İslamlaştıran Alevilerdir Anadolu Alevi Uluları olan Ahmet Ye Seviler, Ebul Vefalar Hacı Bektaş Veliler Sarı Saltuklar Yunus Emreler Şeyh Edebaliler Pir sultanlar ve daha niceleri sayesinde İslam’la buluşmuştur.

Dolayısıyla bu ülkenin hamurunda Alevilik vardır. Ülkemizin dört bir yanında dergahlar ve yatırlarımız vardır. Bu ülkede yaşayan her kez bizim kardeşimizdir, yeter ki barış ve dostluk içinde yaşamayı becerelim.

Bin yıl önce Türk kavimlerinin Orta Asya’dan Horasandan Türkistan’dan akın akın Anadolu’ya gelmesiyle bu topraklar Aleviliğe yani İslam’a kucak aşmıştır.

Anadolu’da dağ taş deniz hava göl dere tepe her ne varsa Hazreti İmam Ali’nin adını haykırıyordu nitekim bu topraklar Ehli Beyt Soyunda gelen Seyitlerle doludur.

Bu ülke hepinizindir hangi kökenden gelirse gelsin yetmiş iki milleti kucaklama sevdasıyla yola çıkmış bir inancın sevdalılarıyız bu yüce yolun yolcularıyız.

Aleviler Cumhuriyeti ve Atatürk ve devrimlerinin yılmaz bekçileridir Aleviler Türk ulusunun yüz akıdır.

Aleviler olarak bir olalım iri olalım diri olalım anlayışı bizim değişmez rehberimizdir.

Şimdi soralım sizlere Ker belada kimler ölümsüzleşti.

Kimler o soylu kavgayı vererek mabet leşti.

Hazreti İmam Hüseyin’e yakışır mı zalime boyun eğmek o ilkeli bir duruşuyla şehitliği kendine şiar edindi. Bu bakımdan her doğan bir erkek çocuğu Hüseyin oldu. Selam sana ya Hüseyin selam olsun imamın bayrağını çekenlere.

Gelin birlik olalım ikilikten şer olur birlikten kuvvet doğar barış sevgi hoşgörü olur.

Ne mutlu eline diline benle sahip olanlara

Ne mutlu Muharrem orucunu tutana

Ne mutlu Ehlibeytin yasını yüreğinde hissedenlere

Ne mutlu Matemimizi oruçlarımızı ibadetlerimizi yüreğinde hissedenlere.

Ne mutlu Ker beladaki şehitlerin acısını yaşayanlara

Selamullah Ya Hüseyin Ya Muhammed Ya Ali gerçek erenlerin demine hüüü…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.