AYDIN'DA JEOTERMALE DİRENENLERE KORONAVİRÜS ENGELİ

Aydın dünyanın en güzel doğasına sahipti desek üzülür müyüz? Evet üzülürüz! Nasıl üzülmeyelim!
Burnumuzun dibine kadar sokulmuş Jeotermaller ne iş yapıyor?
Konut mu ısıtıyor?  Seralarımı ısıtıyor?  Hayır, %95 elektrik üretiyor.
Kapitalistlerin ve yandaşları zenginleştiriyor! Aydın halkını öldürüyor. Ekolojik yapıyı bozuyor. Yeraltı ve yerüstü suları kirletiyor. Tarımı ve tarım ürünlerini, yiyeceğimiz sebzeleri NOR ile donatıp bizi zehirliyor.
Bol sülfatla incir bitiriyor, ihracatı bitiriyor!
Topraklar kamulaştırılıp, yandaşların jeotermal yapılandırması güçlendiriliyor!
Köylünün tarım topraklarını yüksek paralarla satın alan dışarıdan gelen yatırımcılar, işsizliği körüklüyor.
Bu durum daha az mı tehlikeli, insan hayatı, ekonomisi ve doğa için, ekolojik yapı için.
Kolayı var ama işine gelmeyenler, durumdan getirim sağlayanlar, bu işe biyolojik hastalık gibi bakmamızı, aşı üretimi beklememizi istiyorlar sanırım!
Artık köylüye direnme yok denemiyor ama sosyal mesafeyi ihlal ettiniz alın size mükâfatınızı diyerek, direncin umutlarını eldeki ceza yazma silahı ile yok etmeye çalışıyorlar!
Vay be Koronavirüs sen nelere kadirsin!
 
Yazmaya devam etsem sabaha dek sayfaları doldurup canınızı sıkarım biliyorum! Kaç yıldır yazıyorum ne işe yarıyor! Güçlüyü, gücüyle paylaşıma ortak olmayı gözden kaçırmayanları arkasına alan alana! Toprakları alıp, Jeotermali yapan yapana! En çok Jeotermal sayısına sahip olduk çok şükür! Kaç tanesi Aydın lının!
Büyük Şehir başkanı Özlem Çerçioğlu hanfendi; biz Jeotermal olmasın,yenilebilinir enerji olmasın, Allah vergisi yer altı sularımızdan devlet ve millet faydalanmasın demiyoruz; biz doğru ve bugünün teknolojik yapısına uygun  ve alt yapısı  buna göre hazırlanmış Jeotermal santralleriyle üretim yapılsın diyoruz! Aynen, tam da her dürüst ve bilinçli kalemin dediği gibi uyarıyor!
Bu arada en sonunda Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, konuya el atıp Sivil toplum örgütleri, Sendikalar, neredeyse tüm siyasi partileri bir araya getirme başarısını sağladı. Örgütlülük bu işi çözmeli. Başka çaresi yok. Yok  ama herhalde en büyük engel, Koronavirüs şimdilerde! Kırmızı ışık var dikkat edin, cezayı yersiniz! Zaten bir lokma ekmeye muhtacız, birde kapımıza icracının güçlü eli değmesin!
Jeotermal ölüm kusuyor. Jeotermal ekolojik yapıyı öldürüyor. Jeotermal işsizlik ordusunu yaratıyor. Jeotermal Aydını yutuyor. Jeotermal sahiplerinin kurduğu dernek; gazetelere haberler yazdırıp, tahkiye yaptırıyor. Aracı kalemler bulup, birilerini zenginleştirip, başkaca kapılarda yeni mamalar arayan kalemler yaratıyor!
Yutmayız beyler yutmayız. Küresel ısınma Türkiye’nin en büyük 3.Menderesin seviyesini düşürüyor öyle mi? Menderes ta Uşaktan kirleniyor, dericilerin atığından, sanayinin ağır metal atığından ya da zeytin fabrikalarının kara su atığından öyle mi?
 
Hangisi insanı öldürüyor. Bacalarınız mı yoksa o atıklar mı? Jeotermal akışkanlığı neler yapıyor beyler bunun cevabını kamufle edemezsiniz!
 
Telöre ettiğinizi sandığınız bizim aklımızdır! İnkâr edemeyeceğiniz ise sizin insan ve doğaya, para hırsıyla yaptığınız katliamdır
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.