Vazgeçilmez yaz meyvesi erik tezgahlarda yerini aldı

banner35

YAZ AYLARININ VAZGEÇİLMEZ MEYVELERİNDEN OLAN ERİK, AYDIN’DAKİ PAZAR TEZGAHLARINDA YERİNİ ALDI. KİLOSU CİNSİNE GÖRE 10 İLE 40 LİRA ARASINDA DEĞİŞEN ERİKLERE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR.

Vazgeçilmez yaz meyvesi erik tezgahlarda yerini aldı

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan erik, Aydın’daki pazar tezgahlarında yerini aldı. Kilosu cinsine göre 10 ile 40 lira arasında değişen eriklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber birçok yaz meyvesi tezgahlarda yerini almaya başladı. Yaz mevsiminin müjdecisi olan erikler ise Aydın’da tezgahlarda satılmaya başlandı. Can erikten papaz eriğine kadar birçok çeşidin yer aldığı pazar tezgahları da adeta yeşile boyanırken, eriklerin cinsine göre kilosu 10 ile 40 lira arasında değişiyor. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan eriklere ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, eriğin en güzel tuza banarak yendiğini belirtti.

Birçok uzman ise her gün bir porsiyon erik yenmesinin faydalı olduğunu belirtirken, eriğin birer A, B ve C vitamini, bakır, potasyum, fosfor ve demir deposu olduğu biliniyor.

Vatandaşların yaz meyvelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden pazarcı esnafı Ümit Keskin, “Yaz aylarının önemli meyvelerinden olan erikler tezgahlarımızda alıcılarını bekliyor. Vatandaşlarımız da eriği özlemiş olacak ki yoğun ilgi gösteriyor. Şuan tezgahımızda papa eriğimiz var ve kilosu 40 TL’den satılıyor. Satışlar güzel” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER