Su ürünlerinin kontrol ve denetimi gerçekleştirildi

banner35

AYDIN'IN SÖKE İLÇESİNDE, SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERİN UYGUN STANDARTLARA UYGUNLUĞUNU SAĞLAMAK AMACIYLA SÖKE İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİ TARAFINDAN 1380 SAYILI SU ÜRÜNLERİ KANUNU KAPSAMINDA PAZAR YERİNDE DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Su ürünlerinin kontrol ve denetimi gerçekleştirildi

Aydın’ın Söke ilçesinde, su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin uygun standartlara uygunluğunu sağlamak amacıyla Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında pazar yerinde denetimler gerçekleştirildi.

Pazar yerlerinde satışa sunulan su ürünleri, sağlık açısından önemli bir rol oynamakta olup, tüketici sağlığının korunması adına düzenli olarak denetleniyor. Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında pazar yerinde su ürünleri kontrol ve denetimleri yaptı. Yapılan denetimlerde, su ürünlerinin hijyenik şartlarda saklanması ve satılması, işletmelerin gerekli izinlere sahip olması, ürünlerin tür ve miktarlarının belgelendirilmesi gibi kriterler titizlikle incelendi.

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yapılan denetimlerin su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin uygun standartlara ve kanuni düzenlemelere uyumunu sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtirken, tüketicilerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde su ürünleri tüketebilmelerini temin etmek için bu tür denetimlerin düzenli aralıklarla yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER