banner61

Kuşadası Belediyesi, İklim ve Enerji Sözleşmesi imzaladı

banner35

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA BAŞKAN ÖMER GÜNEL BELEDİYE BAŞKANLARI İKLİM VE ENERJİ SÖZLEŞMESİ’Nİ İMZALADI

Kuşadası Belediyesi, İklim ve Enerji Sözleşmesi imzaladı
banner66

Kuşadası Belediyesi, Türkiye’de 35, Avrupa’da 10 bin 731 yerel yönetimin kabul ettiği, ‘Avrupa Birliği Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesi’ni Aydın’da imzalayan ilk belediye oldu. Sözleşmeyle Kuşadası Belediyesi, AB’nin dünyada sera gazı salınımını yüzde 40 azaltma hedefine aktif olarak destek verecek. Ayrıca iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması ve iklim değişikliğine uyum sağlayan bir kent olmak için çalışmalar yürütecek.

Kuşadası Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nca yürürlüğe konan ve sürdürülebilir enerji politikalarını destekleyen Avrupa Birliği Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesi’ni imzaladı. Aydın’da sözleşmeyi imzalayan ilk belediye olan Kuşadası Belediyesi, 2030 yılına kadar sorumlu olduğu bölgede karbondioksit ve diğer sera gazı emisyonlarını en az yüzde 40 oranında azaltacak ve iyileştirilmiş enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmasını sağlamak için çalışmalar gerçekleştirecek. Kuşadası Belediyesi sözleşme sayesinde ayrıca belediyelerin AB’nin iklim ve enerji ile ilgili 300 bin Avro’yu bulan hibe programlarına da başvurabilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, çok önemli bir sözleşmenin altına imza attıklarını belirterek, “Bugün, insan kaynaklı faaliyetlerin neden olduğu küresel ısınma iklim üzerinde yıkıcı etkilere neden oluyor. Sera gazı emisyonlarının küresel ölçekte artmaya devam etmesi iklim değişikliklerine sebep oluyor. Bu durum da başta insanlar olmak üzere bitki ve hayvan ekosistemleri için risk teşkil ediyor. Küresel ısınmaya karşı mücadelede geliştireceğimiz projelerde bu platformda yer alacak olmamız bize önemli faydalar sağlayacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2023, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER