banner61

Jandarma ekiplerinden selzede vatandaşlara yardım eli

banner35

AYDIN’IN KOÇARLI, GERMENCİK, KARACASU VE NAZİLLİ ANİDEN BASTIRAN SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE YAŞANAN SU TAŞKINLARINDAN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIN İMDADINA JANDARMA EKİPLERİ YETİŞTİ.

Jandarma ekiplerinden selzede vatandaşlara yardım eli
banner66

Aydın’ın Koçarlı, Germencik, Karacasu ve Nazilli ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle yaşanan su taşkınlarından zarar gören vatandaşların imdadına jandarma ekipleri yetişti.

Yağışların lokal olarak en etkili olduğu bölgelerin başında gelen Koçarlı, Germencik, Karacasu ve Nazilli ilçelerinin bazı mahallelerinde evlere su basarken, dere kenarında olan tarım arazileri de sel suları altında kaldı. Bazı evlerin duvarları göçtü, pek çok evde büyük hasar oluştu. Yağışın neden olduğu sel dolayısıyla adeta canlarını zor kurtaran vatandaşlar, yaşanan felaketin izlerini silmek için temizlik çalışmalarına başladı. Çamur altında kalan araçlar iş makinelerinin yardımı ile çıkartıldı. Bölgeye giderek inceleme yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un talimatı ile ekipler de bölgede çalışma yaparken, jandarma ekipleri başta olmak üzere ilgili kamu kurumu ekipleri ile gönüllüler vatandaşın normal hayata dönmesi için seferber oldu.

Yaşanan taşkın sonucu hasara uğrayan yerlerde Aydın Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı ve İlçe Jandarma Ekipleri tarafından taşınma, temizlik ve tahliye işlemleri gerçekleştirildi. Mehmetçik hummalı bir çalışma ile hasar gören bölgeleri eski haline getirmek için çalışma yaparken, vatandaşlar da, "Allah yardımımıza koşan herkesten razı olsun, devletimize, milletimize, askerlerimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2023, 12:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER