ANNENİN YERİ KADININ ADI

Sizler her fedakârlığı yaptınız, geceleri gündüz ettiniz, bizler her derdimizi ve istemlerimizi ağlayarak ortaya koyarken, sizler canınızdan can katıp bizleri var ettiniz! Adımıza Ciğerparem dediniz!

Gün oldu devran döndü bizde evladımıza sarılıp, çiğer parem dedik. Çünkü bu sözü siz öğrettiniz, bu duyguyu siz yaşattınız!

Ama sizin bizi bildiğiniz ve kabullendiğiniz kadarını biz sizin için becere bildik mi! Bir farklılığınız değil çok farklılığınız var! En önemlimside siz kutsalsınız. Siz Annesiniz! Hep istedik hep verdiniz, hatta saçınızı süpürge ettiniz, istemlerimizi gözümüzün içine bakarak okudunuz, kimi zaman heybe takıp aç karnımızı doyurmak için dilendiniz, kimi zaman çekilmez kahırları çektiniz bizi büyütmek için!

Önünüzde eğilip, minnet duygularıyla saygı duyduk mu? İçinizde ki evlat sevgisinin karşılığını bizlerden alabildiniz mi, içinizde bizlerin bencilliğinden dolayı hiç sızlama oldu mu, elinizi taş yapıp bağrınıza bastığınız oldu mu?

Allah başımızdan eksik etmesin, sizlere evlatlık görevimizi yapıp, çocuklarımıza da örnek olalım diye bildik mi? Anne cümlesi ağzımızdan düşmesin, eksikliğinizi görmeyelim diyecek kadar Anadolu kültürünün öz evladı olabildik mi?

Yorulmayalım diye suyu ayağımıza kadar getirmenizden, bir istediğimizi iki etmeden önümüze koymanız için fedakârlığınızdan faydalanıp bencilliğimizden ve yozlaşan dünyanın bir parçası olmamızdan evlat olarak acaba hicap duyduk mu?

Evde huzurumuzun kaçmasının nedeni sensin diyerek, “anne seni huzur evine koyalım yuvamız yıkılmasın” diye önünüzde yüzsüzlük yaptığımızda, seni doğacağıma bir kalıp sabun doğsaydım diyen Annelerin ne hissettiğini acaba anlıyor muyuz?  Yoksa sende bir gün bir demet çiçekle anneye gitmeyi, onun yalnızlığını paylaştığımızı ve evlatlık yaptık duygularıyla kendimizi kandırdığımızı hiç düşündük mü?

Sözüm meclisten dışarı…

Kadın isterse değiştirir dünyanın çarkını! 1800 li yıllarda emeğin sömürülmeye yeltendiği, emperyalist devletlerin babası ABD’de ilk emekçi direnişi gösteren, gözünü kırpmadan ölüme giden kadınlar!

Bugünün ölümcül Virüsü Korona ya; insanlığın başına musallat olan beladan çok zarar göreceğiz, toplumun yüzde atmışı hastalanır diyerek açık sözlülüğü ile devlet erdemliliği gösteren bir kadın “Markel” dünyaya bu kriz nasıl yönetilirin en güzel örneğini göstererek selamete giden yolun kapısını açan kadın!

Geçmiş ve gelecek tarihte neler yapabilirliliğin örneklerinin yüzlercesini sunan kadınlar, dünyayı yönetmeye adaylarken, bizde kadının yerini koyabilecek bir bilincin oluşmamasını, cahillik ve eğitimsizliğe bağlamak kadar net bir cevap olabilir mi?

Bilerek ve planlayarak yıllardır, bir karanlık dünyanın, karanlık düşünenlerinin emrine adım adım verilmek istenen kadınlarımızın, son yıllarda çektiklerini hiçbir tarh inkâr edemeyecektir gelecek süreçte! Ülkem kadınını yani bugünün ve yarının annelerinin; yavrularını her koşulda nasıl yetiştirme azim ve becerisini mucizeler yaratarak başardılarsa, yarınlarda ülkemin aydınlık penceresinin ışıldayan ışığı olacaklarından korkanlar, korkmasınlar aksine akıllarını başlarına alsınlar, gelecek kadınlarımızla yani annelerimizle aydınlanacaktır!

ÜLKEMDE YÜZLERCE ANNE KATLEDİLDİ! Yüz binlercesi işsiz ve ekonomik özgürlüğüne kavuşmamış, kin ve nefret söylemleri altında, pozitif ayrımcılık bile çok görülmüş, erkek egemenliği hâkim bir anlayışın ışığında 21. YY giriyoruz! Her Anneler günü, durum daha da vahim hale gelmiş, çareler yerine çaresizlikler üreten bir sistemin içerisinde, demokratik ilkelerin gereği, vatandaşlık hakkının yerine çifte standart bir anlayıştan kurtulamayan annelerimiz, geleceğimizin adına aydın ve özgür olsun diye; dişinden, tırnağından artırarak okuttuğu evlatların çare üretmelerini beklemelerinin önünde ki sistemin engellerini yok etmedikçe, moderninize edilmiş, eğitimin ışığında muasır medeniyeti kucaklamış bir toplumun annesi olması demokrasinin gereği ve annelerin toplumun en kutsal varlıkları olmaları gereği, bu ülke karanlıkları yine kadınlar yani anneler ile aydınlığa çevirecektir! Huzurun ve mutluluğun vatandaşın hakkettiği bir ülkenin annesi olması, annelerimize karşı bir görev ve sorumluktur! Kadınların açacağı çığır; dünya kardeşliğine ve huzuruna kesin çözüm getireceğinden kimsenin endişesi olmasın!

Yurdum ve dünya Annelerinin gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.  Yarınlarımız onların avuçlarında kutsal, omuzlarında en yüce değer olacaktır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.