Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler
2023-11-29 11:09:05

Gazetecilik Adına….

Selva Demir

selvademirci09@gmail.com 29 Kasım 2023, 11:09

Gazetecilik adına atılan her adımda, her oluşumda olmak beni her zaman çok mutlu etmiştir. Mesleki ilkelerin doğrultusunda kurulan yapılanmanın fayda noktasındaki katkısı tartışılmaz. İşte bu noktada Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği’nin istikrarlı tavrı beni bu oluşuma dahil olmaya itti.
Mesleğimizin gücünü ve değerini idrak etme konusunda halen yeterlilik göremiyorum. Ülkemizde dördüncü güç olan basın kolunun hak ettiği yerde olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Gazeteci meslektaşlarımızın ekonomik anlamda yaşamış olduğu sıkıntılar, ayrıca Türkiye’de gazetecilik yapısının bir statüye dayandırılmaması maalesef ki en büyük eksiklik olmuştur. Yerel basının gücü göz ardı edilmiş, yeterli donanıma sahip olamamasına rağmen, basının tabanını oluşturmuştur.
İşte bu noktada kurumsal bir yapılanmanın meslek adına oluşmasını çok kıymetli buluyorum ve TİNGADER’in ülkemizde gazetecilik adına çizmiş olduğu yolun doğruluğu konusunda şüphe duymuyorum. Yönetimin gücü ve teşkilatlanmada hızla ilerleyen TİNGADER, mesleki fayda konusunda ilkeli duruşunu sürdürecektir.
Mesleğe emek veren, gazeteciliğin gerektirdiği işlevleri yerine getirmeye çalışan bir basın mensubu olarak, bulunduğum bir oluşumun öncelikle meslektaşlarımızın adına önceliğinin olması misyondur benim için. Gazetecilikten ekmeğini kazanan tüm meslektaşlarımın hakkını savunma noktasında kurumsal kimliğin önemini çok iyi anlamak lazım. Kısacası yapılan her şeyin “gazetecilik adına” olması ilk öncelik olmalıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.