Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler
2023-09-10 13:18:13

Ana Baba Kara Kara Düşünüyor

Selva Demir

selvademirci09@gmail.com 10 Eylül 2023, 13:18

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı başladı ve milyonlarca öğrenci heyecan ve telaş içine girdi. Yalnız En büyük telaşı ve asıl sıkıntıyı günde güne artan zamlar ve hayat pahalılığı içinde cebelleşen veliler çekecek bu kesin.

Eğitim kurumları ülkemiz için en kıymetli kurumlardır ve eğitimi sağlayacak olan bu kurumların tüm öğrencilere her dönem daha da kolaylık ve refah sağlayacak bir tabanı oluşturması gerekir. Eminim ki gerekli merciler daha da üst seviyede kolaylık sağlayacaklardır. Çünkü biliyoruz ki “eğitim şart”

Başlasın kayıt ücretleri, kırtasiye malzemeleri, ulaşım ücretleri, yemek masrafları ve daha onca araç gereç…. Cüzdana ne giriyor ki bunca masrafın üstesinden gelinsin. Herkes evlatlarının en iyi şekilde eğitim almasını ister ve bunun için canını dişine takar fakat giderek artan enflasyonun sonucunda gelen gideni karşılayamıyor maalesef… Analar, babalar kara kara düşünüp bu işin içinden nasıl çıkacaklarının hesaplarını yapmaya devam etmek zorunda bırakılıyor. Tabi ki her kategori, artan enflasyon oranına nazaran fiyat artışı yapacak ama asıl mesele asgari ücretle geçinen ve en az iki çocuk sahibi olan aileler ne şekilde bu durumu kurtarabilecek. Ayrıca bu artışları da fırsatçılığa çevirenler ise ayrı bir sorun. Mecburi alımlarda nasıl olsa vatandaş bunu alacak düşüncesiyle fiyatları ikiye katlayanların, maddi alım gücünün sömürülmesi de cabası. Bu fırsatçı takımına da dur demek lazım.

Bütün bunlar bir yana, okul dışında da eğitim ki böyle bir dönemde de şart; örneğin özel dersler, dershaneler öğrencilerin daha da üst seviyede bilgi edinmesini sağlamak amaçlı fakat ebeveynleri de maddi açıdan daha da zora sokan bir durum aslına bakarsanız. Evlatlarının en iyi ve en kaliteli şekilde eğitim alması, mesleki kariyerine en iyi yön vermesi açısından gerekli olan bu okul dışı ek eğitim ücretleri hayli cep yakıyor. Okumak giderek zorlaşıyor maddi boyutuna bakılırsa.

Sevgili gençlik makalemin sonunda sizlere onca yazdığım sıkıntılarınız dışında tek tavsiyem lütfen ama lütfen kendinizi geliştirin. Ailelerinizin bu süreçteki hayat şartlarında sizler için verdiği mücadeleyi asla göz ardı etmeden, hedefiniz üzerinden tüm hırsınızla çalışıp mesleki kariyerinizi edinmeyi amaçlayın. Hepinize sabır içinde başarılı muhteşem bir dönem diliyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.