Aman Ha Gerçekleri Yazmayın Doğruları Söylemeyin Linç Edilirsiniz

BİR GAZETECİ CEMİYET BAŞKANI Tatvan’da AKP belediye başkanı hakkında sorduğu sorular ve yazdığı yazılar hakkında uyarılmak üzere, biri silahlı iki kişi tarafından sokak ortasında gündüz gözüyle darp edildi. Darp edenlerden biri belinde ki silah ile kavgayı engellemek isteyenlere karşı çıkarak kavganın büyümesine meydan yaratığı gözlendi! Saldırganlardan birinin belediye başkanının yakınlarından olduğu diğerinin koruması olduğu hakkında bilgiler verildi!

Benim için işin en can alıcı v e içimi sızlatan tarafı BİTLİS GAZETECİLER CEMİYETİNİN YAYINLADIĞI BASIN AÇIKLAMASIDIR!

Tatvan’da ki yaşanan olay sadece basının dördüncü güç olduğunu inkâr etmek değil, oradaki insanı duygulara gölge düşürdüğü gibi siyasallaşmanın toplumsal ananevi duygularımızın yozlaştırıldığı, kurum ve kuruluşların,  birilerinin emrine girmek zorunda bırakılmaları koşulunun açık ispatıdır!

Belediye başkanının hakkında son zamanlarda birçok şaibeli işlerin varlığından bahsedilmesi, belediye başkanını böyle bir yola başvurmaya zorlandığı söylense de, bu durumun kabul edilir tarafı olmadığı tek kelimeyle izah edilir! Bölge insanı paylaşım, insan ile ilişki, ahta vefa ve duygusal yapılarıyla insan kazanmayı bilen bir bölge olmasına rağmen bölgede siyasal hesaplaşma uğruna toplum siyasal uçlara ayrılmaktan kurtulamamış,  Doğu Anadolu bölgesi ekonomik, eğitim ve sağlık konularında Cumhuriyet döneminde en fazla mağdur edilen yöremiz olmasının verdiği ezikliği yaşamaya devam etmektedir. Bu bölgenin doğrularla aydınlanması gazetecilerin yapacağı mesleki ahlak adına en doğru iştir! Doğru yapmaya devam etmeliler ve her yerde onların sesi olacak yürekli gazetecilerin olduğunu da bilmelerini istiyorum!

Bakın BİTLİS GAZETECİLER CEMİYETİ neler söylemiş;

Türkiye'nin önemli ve en büyük medya örgütlerinden olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve ismini zikretmediğimiz daha birçok önemli medya örgütü, yanı sıra Dünya'nın en büyük medya örgütlerinden olan Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), ARTICLE 19, Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi (ECPMF), Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ), Bağımsız Gazetecilik Platformu (P24), Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), Güney Doğu Avrupa Medya Organizasyonu (SEEMO), Güvenli Gazeteciler Ağı (SJN), IFEX, İngiliz PEN, İsveç PEN, Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), OBC Transeuropa (OBCT), PEN Norveç, Türkiye İnsan Hakları Davalarına Destek Projesi (TLSP), Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Uluslararası PEN ve Turkish Litigation Support Project (TLSP) gibi uluslararası birçok medya örgütü ve farklı sektörlerdeki sayısız Sivil Toplum Örgütü olayın ilk anından itibaren yayınladıkları mesajlar ile olayı kınayıp, geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir.

Ancak, bu süreçte Başkanımıza yapılan alçakça saldırı kadar bizleri derinden üzen bir başka durum daha yaşanmıştır.

İlk andan itibaren asıl olaya müdahil olması gereken, cemiyet kuruluşumuzdan bu yana aktif üyesi olduğumuz DOĞU ANADOLU GAZETECİLER FEDERASYONU (DGF) ve TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU (TGK) asli ve en önemli görevlerinden biri olmasına ve olayın üzerinden 5 gün gibi bir süre geçmesine rağmen bir kınama mesajı yayınlanmadığı gibi DGF Başkanı Feridun ÖZTÜRK ile TGK Başkanı Nuri Kolaylı başta olmak üzere her hangi bir yöneticisi tarafından da bir geçmiş olsun telefonu dahi iletilmemiştir.

Neredeyse kuruluşumuzdan bu yana üyesi bulunduğumuz DGF ve TGK'nın bu süreçteki tavrı maalesef bizleri en az bu alçak saldırı kadar üzmüş ve derinden yaralamıştır.

Federasyon ve konfederasyonun kabul edilemez bu tavrını kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

Ayrıca; tepki amacıyla yönetim kurulumuzun oy birliği ile gerek federasyondaki ve gerekse konfederasyondaki üyeliğimizi bu gün itibariyle sonlandırdığımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Bu vesile ile desteklerini ileten herkese sonsuz teşekkür ediyor, değerli Başkanımız Sinan Aygül'e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Cemiyet başkanımıza geçmiş olsun diyorum. Konuşa bilen her gazeteci gözümüzde birer halk kahramandır!

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.