AKP VE MEMUR SEN İŞBİRLİĞİNDEN, MEMURA VE EMEKLİLERE, AÇLIK VE SEFALET ÜCRETİ ÇIKTI

                     AKP iktidarı ve  yetkili   Memur  Sen’in milyonlarca Kamu çalışanları ve Kamu Emeklilerinin, önümüzdeki iki yıllık  maaş zamlarını belirleyecek olan  toplu sözleşme görüşmeleri nihayet  sona erdi. Bu sözde toplu görüşme olayı aslında AKP iktidarı ile ,adından başka  sendikayla hiçbir ilişkisi olmayan, AKP’nin  memur bürosu olan Memur Sen arasında oynanan bir tiyatroydu. Memur Sen’in,  kamu çalışanlarının ve kamu  ve emeklilerinin,  yıllardır AKP iktidarınca  gasp edilen haklarını alacağını, açlık ve yoksulluk sınırından  çıkarıp, enflasyona ezdirmeyeceğini ve insanca bir yaşam için ücret sağlayacağını kimse beklemiyordu. Nitekim de,  öyle oldu. AKP ve Memur Sen işbirliğinden, kamu çalışanları ve kamu emeklilerine, açlık  ve sefalet ücreti dayatan, bir ihanet/satış anlaşması çıktı.

                     Memur Sen denen  sendikanın, sendika  gerçekliği ile bir ilgisi yoktur.Sınıf  ve kitle sendikacılığı temelinde  değildir. İktidara  bağlı, iktidarın  laiklik ve cumhuriyet karşıtı zihniyetini  savunan, iktidarın emrinde çalışan bir  sendikadır. AKP iktidarının, topluma her alanda   uyguladığı baskı ve tehdidi, sırtını iktidara  dayayarak aynen memurlara uygulayarak,  zorla ve tehditle üye  yapıyorlar. İktidarın, Anayasayı,  Hukuku ve demokrasiyi  yok edip, devleti elegeçirip parti devleti yapmasına paralel olarak, Memur sen de, tehditle yaptığı üye sayı artırıp yetkili sendika oldu.. Pazarlık masasına oturdu. İktidarla birlikte,  çalışanı ve emekliyi,  açlığa ve yoksulluğa mahkum etme görevini sürdürüyor.

                    Memur Sen ve  iktidarın, sözde toplu görüşme ve kararları, aslında,  günler öncesinden, kapalı kapılar ardında yapılıp bitiyor. Sonrasındaki görüşmeler, ‘sendikanın yüksek zam istemesi, geri adım atmayacağız, direneceğiz’  palavralarının hepsi, tabana karşı,  bakın mücadele ediyoruz izlenimi vermek ve toplumu kandırmak için  yazılan,  satış senaryonun parçasıdır. Merkez bankasının ve her türlü rakam  sahtekarlığını yapan  TÜİK’in bile %19 enflasyon  var dediği bir ortamda,  % 5+7 zamma  evet demek, sonra da utanmadan bunun  zafer olduğunu söylemek, ancak milyonlarca  memur ve emekliye  ihanet eden bir zihniyetin ürünüdür. Maaş  zamları, toplu sözleşme  görüşmelerde değil, tercihini sermayeden  yana kullanan,  AKP genel başkanınca belirlenmiştir. Çünkü, Memur sen, saraya bağlı, iktidarı temsil eden bakan da zaten sarayın memuru. Saraydan,  rakam bu olacak  deniyor, taraflar da kabul ediyor. Gerisi, senaryodur, milyonlarca  çalışan ve  emekliyle dalga  geçmektir,Toplumu  aldatmaktır.

                     Enflasyonun en az %50 lerde olduğu, özel sektör ve devletin her gün  yağmur gibi zam yağdırdığı, dövizin gülük/saatlik füze gibi yükseldiği, ithal temel gıda maddelerinin  fiyatının  kontrolden çıktığı, emeklilerin, yoksulluk sınırından da öte, açlık ve sefalette yaşadığı,3600 göstergenin adının bile  geçmediği  bu dönemde,  verilen bu  zam, ahlaki de değildir vicdani de değildir. Milyonlarca  çalışana ve emekliye resmen hakarettir. Bu zammı veren iktidar  muktedirleri, halkın  kesesinden sürdürdükleri lüks hayatı ve birkaç yerden aldıkları kendi maaşlarını açıklasınlar. Anlaşmayı imzalayan Memur Sen ağaları, kendi maaşlarını  yönetimde kendileri belirliyorlar.  Yürekleri yetiyorsa, aldıkları  on binlerce  maaşı, lüks  araçları açıklasınlar. Üyelerinin aidatlarından  onbinlerce  lira maaş alıp lüks hayat süren sendika ağalarının, memura , açlık ve yoksulluk içindeki emeklilere yüzdelik sadaka zamlarını zafer diye  sunmaları, ihanetin  ta kendisidir. Bu ihanetle, Memur Sen başkanı, AKP’den vekilliği garantilemiş olur

                    Milyonlarca kamu çalışanlarına ve emeklilere, İki yıl boyunca, dayatılacak olan bu yüzdelik zamları kabul etmemiz   mümkün değildir. İktidar ve yandaş çete  şirketler,  memleketi talan ederken, lüks içinde yaşarken,hibe adıyla başka ülkelere kaynak aktarırken, garantilere ve şeriatçı göçmenlere milyarlar  ödenirken, bizim  açlık sefalette yaşamamız  kader değildir. Yüzdelik sadakanızı istemiyoruz. Yıllardır gasp ettiğiniz haklarımızı ve  milli gelirdeki payımızı istiyoruz. Emekliler olarak  insanca  yaşayacak bir ücret istiyoruz. Ekonomik, sosyal ve  demokratik haklarımızı istiyoruz

                     Kamu çalışanı arkadaşlar! Sizleri, yoksulluğa mahkum eden, haklarınızı korumayan Memur Sen  ağalarına karşı artık onurlu tepkinizi ortaya koymalısınız. Sizin sırtınızdan ağalık  yapmalarına artık dur demelisiniz.

Emek          Emekli  arkadaşlar! Yıllardır, AKP iktidarınca  üvey evlat görülüyoruz. İşbirlikçi sendikalar ihanetiyle, yüzdelik sadaka zamlarla, açlığa mahkum ediliyoruz  Bu kaderimiz değildir. İnsanca yaşayacağımız bir dünya mümkündür. 13,5 milyon emekliyiz. Ailelerimizle  en az 25 milyonuz. Ancak, örgütlü değiliz, Güçlerimizi birleştiremiyoruz. Zayıf kalıyoruz.

 Bu              Birlikte kazanmamız için,  haklarımızı  koruyan, irademizi temsil eden, 2017 den beri, 115 şube  temsilciliği ile  emeklilerin  ekonomik ve sosyal hakları için  mücadele den, TÜM EMEKLİLER  SENDİKASI’nın  şube temsilciliklerine  gelip üye olalım. Toplu sözleşme görüşmelerine, haklarımızı almak için, kendi sendikamızla girelim.

Hüs                        Hüseyin  Budak..Tüm Emekli Sen Kırklareli şube   24.08.2021  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.