AKP BAŞKANININ, ‘SEÇİMLERİ KAYBEDERSEK ÇOK ŞEY KAYBEDERİZ’ SÖZÜ KİME NE MESAJ VERİYOR?

     Günden güne, toplumsal desteğini kaybeden saray iktidarı, devletin her türlü imkanlarını kullanmasına  rağmen  erimesini  önleyemiyor. Bu  erime, akp iktidarında ve  başkanında  ciddi panik  yaratıyor. Bu panik, davranışlarını  ve  psikolojik  durumlarını, öyle etkilemiş ki, ülke içinde ve  dışarıda   garip ilişkilere girmelerine  yol açıyor. (Dün hakaret ettiği ülkelere sevgiler düzüyor, İnançlarına saygı duymadığı ve hakaret ettiği,devletin her kademesinden  sildiği,  Alevi kurumlarına  gidiyor vb)  Nasıl paniklemesinler ki, 20 yıldır  tek başına yönettikleri  ülkeyi, ekonomik, politik ve  toplumsal  yönden,  tam bir  açmaz içine  soktular. Memleketin kaynaklarını, halkın  vergilerini, Cumhuriyetin  zor şartlarda kurduğu  ekonomik  kurumları, satarak,  özelleştirerek, talan  ettiler. Kendilerine ve  yandaşlarına  peşkeş  çektiler.  Memleketi, 600 milyar dolarlık borç batağına,  milyonlarca  halkımızı, açlığa, yoksulluğa, işsizliğe mahkum ettiler. Dikiş tutmaz, bir talan  ekonomisi yarattılar.

    Şimdi, para  bitti. İktidar seçim öncesi para  bulma derdine düştü. Hazineyi boşalttılar, Bir yılda,  bir bütçe yetmedi, ek bütçe  çıkardılar. Yeni vergiler ve  yüksek  zamlar koydular ama, iktidarın  israfına  o da yetmiyor, yeni kaynaklar arıyorlar.İktidar bu amaçla, düne kadar her hakareti yaptığı,  Arabistan ve körfez ülkeleri gibi ülkelerin kapılarında   para dileniyor. Üstelik, karşılığında,  ülkenin neresine, ne vereceğini de bilmiyoruz. Ülkenin satılabilecek  kurumları  kalmayınca, vatandaşlık dahil, vatanın toprakları, ormanları,deniz kenarları ve kupon  arsaları  satılıyor. Elde edecekleri para ile,  kısa ödemeli borçları kapatmayı ve  seçimi kazanmayı hesaplıyorlar. Çünkü seçimi kazanmaları çok  önemli, hayati bir mesele. Bu nedenle,  panik halindeki  AKP ve başkanı, parti toplantısında, ‘Seçimleri kaybedersek çok şey kaybederiz’ dedi. Çünkü , biliyorlar ki, 20 yıldır bu ülkede o kadar, hukuksuzluk, yolsuzluk, rüşvet,  ihale vurgunları, haksız köşeyi dönmeler, yedi sülalelerine yetecek  servetler yapmalar yapıldı ve yaşandı ki…. Kaybetmeleri durumunda, bunların hepsinin  hesabını verecekler. Bu söz, aslında, yolsuzluk ve talandan  yararlanan  her kesime, bir tehdit mesajıdır. Kaynakları peşkeş çektikleri, başta garantici sermaye sahipleri olmak üzere, yerli-yabancı yandaş  şirketlere, her alanda  palazlandırıp, neredeyse, devletin her kurumunu teslim ettikleri, Diyanete, tarikat/cemaatlere,  ekonomik olarak beslenen, dinci vakıf, dernek, sendika vb kuruluşlara,  sözde gazeteci  kisvesindeki besleme trol ordusuna sesleniyor. Diyor ki, eğer biz kaybedersek, siz de kaybedersiniz. Bedelini, siz de  ödersiniz. Nasıl ki, bu talanı birlikte  yaptık, yedik içtiysek, şimdi de, bu düzenin  sürmesi için, herkes kendi alanında, canla başla çalışmalıdır. Bizi terk etmeyin, elimizde hepinizin belgeniz ve bilgileriniz var. Kaybedersek,  bizimle birlikte  hepinizde  hesap verirsiniz. Mesaj bu dur.

       Bu demektir ki, seçim yaklaştıkça, saray iktidarı, daha da panikleyecek ve  sertleşecektir.  Birlikte oldukları  kesimlerin, muhalefeti yıpratmak için, yalan , iftira, şantaj vb.  her türlü tertip içine girmeleri beklenmelidir. Bunlara  karşı,  kararlı  duruş sergilenmelidir. Özellikle, iktidar, devlet imkanlarını, tek yanlı kullanarak, hak ve özgürlükleri, yargı desteği ile baskı altına alacak ve muhaliflerin  hareket imkanlarını  kısmaya çalışacak. Diğer yandan, ırkçı ve dinci gericilik, kimlikler ve  mezhepler üzerinden  kışkırtmalar  ve kumpaslar kuracaktır. İktidar  seçimleri kazanmak için, yasal-yasal olmayan  her yolu kullanacaktır.  Cumhuriyet ve memleket tehdit altındadır. İktidar eliyle, içeride güçlendirilen dinci gruplar ve  dışarıdan  getirilip  yerleştirilen  şeriatçı  çeteler, ciddi bir tehdittir. Dinci bir saltanat/hilafet  rejimi kurulmak isteniyor. Laiklik ve demokrasi, toplumsal birliğimizin güvencesidir..  Bu nedenle, Laik, Demokratik bir  Cumhuriyet ve Bağımsız Türkiye için  elbirliği ile  mücadele etmeliyiz. Vatanseverlik  bunu gerektiriyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.