2021 MUALLAKTA!!!!

Değişik ve adeta korku filmi benzeri bir 2020 yılı geride kaldı ama ne kaldı. Senaryosu çok kötü ve baştan sona aksiyonla dolu bu gudubet yılı apar topar yollayalım da gitsin ve tarihten bi zahmet silinsin.Sabır sabır ya sabır çeke çeke şükür de buna şükür diye diye tükettik zamanı. Yalnız biz de fena tükendik ve hırpalandık. Ceza mı reva mı nedir bu yaşananlar adını koyamadık henüz.
Geçen sene bu yıla girmeden ki yazdığım köşe yazımda 2020 nin çift rakam olduğuyla ilgili bir tema içeren bir makale döktürmüştüm. Uğurlu, hayırlı olacağına dair cillop gibi tertemiz bir  yazıydı ki maalesef ters köşe yaptı  ve tüm dünyanın canına okudu 2020…. Başımıza gelmeyen vukuat, felaket kalmadı ve hayret verici ki, gün aşırı yaşanılan; kazası, belası, seli, depremi, çığ faciası, operasyonlar zinciri, cinayeti,  cayır cayır yangını, koronası da cabası son felaket de bu katil virüs oldu başımıza…Binlerce insanımızı kaybettik bu gözle görünmeyen yaratık yüzünden ve bambaşka bir yaşayış içinde bulduk kendimizi. Normalleştirdiğimiz rutin yaşantılar birden kıymete bindi nazarımızda ve ardı arkası kesilmeyen sorunlar zincirine bağladı bizi…Farklı ve gergin bir yıl atlattık ülkece ve aslında dünyaca.Çıkış yolu bulmakta hayli zorlandığımız bu sene üstümüze üstümüze geldi . Dalga geçtik olmadı, ağladık olmadı, tepindik olmadı, öldük yetmedi, isyan ettik bazen tahammülsüzlükten fakat gene işe yaramadı ve halen daha yapabileceğim nasıl bir felaket olabilirin arayışı içinde bu gudubet yıl.
 Düşünüyorum da şöyle bir ;Onca felaketi yaşamayı hak ediyor mu bu insanoğlu? Sual çok; cevaplar sırra kadem basmış sanki…Doğayı katlettik çatır çatır intikamını aldı. Depremi çağırdı, seli çağırdı, yangını çağırdı  sonra da hal vaziyet içler acısı. Projeler çizildi dünyayı yönetenler sinsice katil virüsler üretti ve insanlık ölüme terk edildi. Mücadeleler ve önlemler dünyaca devam etmekte fakat asıl sorun , ne zaman son bulur; onu da kimse bilmiyor.Durun daha 2021 muallakta. Hadi bakalım hayırlısı…Daha bir sürü başlık var fakat yazmaya başlasam inanın mevzular üst üste biner kafa karışır daha da ruhumuz daralır ben sizi daha fazla boğmadan yeni yıl için dört nala dileklerimi aktarayım en iyisinden..
Gelsin dilekler; en mühimi sağlıklar, iyilikler, güzelinden yürekler, keselere bereketler, hayırlar, uğurlar, barışlar, koronasız zamanlar, özgürlükler, ilimler ve bilimler, akıllı beyinler ve umut dolu yarınlar; hepsi bizim olsun..
2021 yılı kutlu olsun sevgili okurlarım önümüzdeki yılda en güzel şeyleri yaşayalım da ben de size yazayım en güzelleri. Saygı ve sevgilerimle

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.