TFF-MHK-SÜPER LİG KULÜPLERİ

Merhaba değerli okurlar, pandemiden dolayı hiçbir şeyin keyfi olmadığı gibi futbolumuzun da keyfi yok. Bu dönemde bazı kararlar, beyanatlar futbolun keyfini daha da kaçırıyor.
Yıllardır ülkemizde futbolu konuşan herkes futbolu, futbolun içinden gelenlerin yönetmesi gerektiğini söylüyor. Ancak bunun için en ufak bir adım dahi atılmıyor ve futbolu iş insanları yönetmeye devam ediyor. Geçmişteki ve günümüzdeki yetkililer ellerinde geleni yapıyorlar ancak gene de eleştirilmekten kurtulamıyorlar. Artık bir an önce bir adım atılmalı ve futbolu, futbolun içinden gelenlerin yönetmesi yolu açılmalıdır. Aksi taktirde futbolumuzun geleceği hiç iyi görünmüyor.
MHK( Merkez Hakem Kurulu) futbolumuzda en çok eleştirilen kurul. Kimi zaman eleştiriler doğru olsa da, kimi zaman da insanlar kendi yaptıkları yanlışların üstünü örtmek, camialarından eleştiri almamak için bu kurula yükleniyorlar. Bence hakemlerimizin eğitim seminerlerinde, pozisyonları yorumlamalarında bir hata var. Aynı pozisyonda bir hafta verilen bir penaltı yada çıkan bir kart başka bir hafta verilmiyor, çıkmıyorsa hakem eğitmenleri kendilerini sorgulamalıdır. Eğitmenler sadece kuralları değil, yorumlamayı da öğretmek zorundalar. Yoksa bu kavgalar, eleştiriler hiçbir zaman bitmeyecektir. Hakemlerde insan sonuçta hata yapacaklardır, bunu minimuma indirmek için neler yapılmalı, bunun üzerinde çalışılması gerekir.
Süper lig kulüpleri yetkilileri hemen hemen her maçtan sonra, kazansalar da, kaybetseler de verdikleri beyanatlarda sürekli algı operasyonundan, komple teorilerinden bahsediyorlar. Böylelikle yaptıkları yanlışların üstünü örtmek, camialarından tepki almamak için gündem yaratıyorlar. Tamam federasyon, hakemler hata yapıyor, peki sizler her şeyi doğrumu yapıyorsunuz? Ben daha hiçbir kulüp yetkilisinden, evet bizlerde yönetimsel hatalar yaptık, transfer seçimlerimizde bazı yanlışlarımız oldu, bütçemizi ayarlayamadık vb. beyanatlarını duymadım. Duyan varsa lütfen bana da söylesin.
Bence futbolumuzda doğru gitmeyen şeyler varsa, ki var bunda futbolun içinde olan herkesin payı var. Herkes adalet istiyor, bunun için TFF, MHK ve Kulüplerin bir araya gelerek, futbolumuzu nasıl daha iyi yerlere getirebiliriz? Nasıl futbolda ileri seviyedeki ülkeler sınıfına dahil olabiliriz? Görüşmeleri yapmaları gerekir. Aksi takdirde bu tartışmalar bitmeyecektir. Zaten her sene bir takım şampiyon olacak. Şampiyonlukla her şey bitiyor mu? Tamam bu yılı kurtardın, camiandan alkış aldın, ülke futbolu kalkındı mı?
TFF futbolumuzun ve kulüplerimizin kalkınması için üzerine düşenleri yaptı mı? MHK hakemlerimizin minimum hata ile maç yönetmeleri için üzerine düşenleri yaptı mı? Kulüplerimiz futbolumuzun kalkınması, Avrupa’da başarılı olmak, futbolda ileri seviyedeki kulüpleri yakalamak için üzerine düşenleri yaptı mı? Önce bunlar yapılmalı. Yoksa penaltıydı, karttı, goldü tartışmaları futbolumuzu bir yere getirmez. Bunlar günü, yılı kurtarma kavgalarından başka bir şey değildir. Her kurum üzerine düşenleri yaparsa futbolumuz kalkınır. Onun için yetkili kurumların bir arada çalışmaları gerekir. Herkese sağlıklı, mutlu günler dilerim.
“Birlikten kuvvet doğar”
Kitap önerim: “Her şey beyinde başlar” Mümin Sekman.