İÇİNDEKİNİN ELLERİNDEN

Bazı toplumsal normlar, insanın insana koyduğu blokajlar; sanırım egomuzun bizi asıl yolumuzdan geri koyma oyunlarından biri. Evren çok büyük hem kendisi hem nimeti çok büyük. Kendimize koyduğumuz sınırlar alanlarımızı sınırlamak, düşüncelerimizin sınırlarını belirlemek ilerlemeyi engelliyor. Mesela ne zaman gece karanlığında gökyüzüne bakıp yıldızları ve Ay’ı izlesem, hep o klasik düşünceyle başbaşa kalıyorum; Büyüklüğünü bile bilmediğimiz evrenin içindeki evimizi, güzel mavi topumuzu, kibrimiz ve egolarımız yüzünden yaşanamayacak hale getiriyoruz. 
Yani bir bakıma, gökyüzüne bakmak hem gerçeklikten kaçış aracım, hem de gerçekleri hatırlamama neden oluyor. 
Kendimizden bir şeyler katmıyoruz, yaptığımız bir işin bize özel olması için çaba sarf etmiyoruz. Kendimizi ortaya koymaya cesaret etmiyoruz. Cesaret etsek ortaya neler çıkacak bunu bile bilmiyoruz. Kendi sınırlarını zorlamanın sonucu ne olacak ? Bunu hiçbir zaman bilememek çok acı değil mi ? Kendi sınırlarınızı zorlayın sadece ne olacağını görmek için. 
Sürekli olarak yükselttiğimiz beklentilerimize bir karşılık bulamıyoruz ve mutsuz oluyoruz. Mutsuz oldukça daha fazla söyleniyoruz, hayata karşı daha az istekli oluyoruz.
En kötüsü, her şey için bir bahanemiz var. Yok o olursa, yok bu olursa, yok şu olursa. Sürekli bahanelerimiz varken zaten mutlu olamayız. Aslında çok basit mesela Dünya’yı takip etmek; büyük bir fotoğtaf varsa onun en azından bir köşesini görmene yardımcı oluyor. Sadece Silikon Vadisi gelişmelerini takip etmek, tek bir düşünceden başka bir düşünceye inanmamakla aynı şey.
Eğer mutlu olmak istiyorsak sınırlarımızı kaldırmamız gerekiyor. Öğrenmek ve daha fazla gelişmek yapabileceğimiz en risksiz girişim. 
İçimizdeki karanlıkla arkadaş olalım çoğu zaman. Ben gördüm ki o karanlığı sadece insanın kendi kabul edebiliyor. Ben kendi karanlığımın ve aydınlığımın tutuyorum ellerinden. 
Tutuyorum içimdekinin ellerinden.
Elinden tutuyorum kendimin. 
Tut kendi ellerinden.
 


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.