Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler

TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

GÜNCEL

Yörük Efe Gazetesi olarak yer verdiğimiz" tarihte bugün neler oldu" konulu haberimizi okuyun tarihteki olaylardan haberiniz olsun.

Yörük Efe Gazetesi olarak yer verdiğimiz" tarihte bugün neler oldu" konulu haberimizi okuyun tarihteki olaylardan haberiniz olsun.

İşte 4 Mayıs Oayları;

1814 - I. Napolyon, Elba Adasının Portoferraio kasabasına vardı ve sürgün hayatı başladı. 1865 - Abraham Lincoln suikast sonucu öldürülmesinden üç hafta sonra, Springfield, Illinois'da toprağa verildi. 1904 - ABD tarafından Panama Kanalı'nın inşasına başlandı. 1912 - İtalya, Rodos'u işgal etti. 1919 - Çin Cumhuriyeti'nde yabancı malların boykot edilmesini savunan öğrenci ayaklanması. 1924 - 1924 Yaz Olimpiyatları Paris'te başladı. 1930 - Mahatma Gandi, İngilizler tarafından tutuklandı. 1931 - Mustafa Kemal Atatürk, üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçildi. 1932 - Al Capone, vergi kaçırma suçundan Atlanta'da hapse girdi. 1949 - İstiklal Mahkemeleri'ne ilişkin yasa yürürlükten kaldırıldı. 1953 - Ernest Hemingway, Yaşlı Adam ve Deniz adlı romanıyla Pulitzer Ödülü aldı. 1970 - ABD'de, Ohio Kent Üniversitesi'nde, ABD'nin Kamboçya'yı işgalini protesto eden öğrencilere müdahale eden güvenlik güçleri; dört öğrenciyi öldürdü, dokuzunu yaraladı. 1979 - Margaret Thatcher, İngiltere Başbakanı olarak göreve başladı. Thatcher, İngiltere tarihinin ilk kadın Başbakanı oldu. 1994 - Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail, Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinlilere özerklik verilmesini öngören antlaşmaya imza attı. 1997 - Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Şebnem Paker'in seslendirdiği Dinle adlı şarkı üçüncü oldu. 1997 - Irak'tan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 25 kişiyi taşıyan iki tekne, Ege Denizi'nde battı. 17 kişi boğuldu, yedi kişi kayboldu. 2002 - Nijerya'da bir yolcu uçağı kalkıştan hemen sonra düştü: 148 kişi öldü. 2009 - Bilge Köyü Katliamı: Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yapılan bir düğün sırasında, düğündekilere ve aynı aileden olan insanlara ateş açıldı. Saldırıda; 3'ü hamile kadın ve 6'sı çocuk olmak üzere, toplamda 44 kişi öldü.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.