Yörük Efe Gazetesi ®️ | Aydın Haberler

BAŞKAN ATABAY”KAMUNUN KOYLARINDA İŞGALİN ORTADAN KALDIRILMASI LAZIM”

DİDİM

Didim’de yapılan 2021 yılı Turizm KOORDİNASYONU toplantısında Didim belediye Başkanı A. Deniz Atabay Didim turizmi için birbirinden önemli mesajlar verdi.

Didim’de yapılan 2021 yılı Turizm KOORDİNASYONU toplantısında Didim belediye Başkanı A. Deniz Atabay Didim turizmi için birbirinden önemli mesajlar verdi.
-Kamuya ait koylarda ecri misil uygulamasının kaldırılması, bu alanların işgalinin ortadan kaldırılması lazım dedi. Sezon içi müdahalelerimizin dramatik bir ortamın doğmasına ve suçlanmamıza neden oluyor!
- Balık çiftlikleri ne kadar Didim’in uzağına alınırsa alınsın yine varlıklarına karşıyız!
-Balık patlıcanları ilgili sürenin aşağı çekilmesi, tonajının düşürülmesi gerekiyor! Akbük’ten giriş çıkış yapılıyor ve yeterli hizmet veremiyoruz!
-Otogar konusunda önemli sıkıntımız var. Yeni bir yer uygulaması il tarım kurulundan çıktı! Ancak Ankara’dan gerisin geriye geri döndü! Bu konuyu halledip yeri değiştirmeliyiz. Bizleri ve şehir trafiğini engelleyen bu yerden otogarı çıkarmalıyız.
-Otel müşterisi kamu arazilerinin kullanım anlamında bir düzenleme getirilmesi lazım!
-Sahilde ki kamu yerlerinin ara formülle belirli alanlar vatandaşların faydalanmasını sağlayarak, bu alanları yaşamsal alanlar haline getire biliriz!
-4000 kişi kapasiteli antik tiyatronun devreye girmesini sağlayacağız.
-Büyük şehir belediyesi ile birlikte yeni bir kültür merkezi yapılacak. Gençlik merkezi yapıyoruz.
-70 kişilik bir bisiklet yolu hazırlıyoruz.
- Genel anlamda kültür müdürlüğümüzden yapılan festivallerimizin desteklenmesini ki buna örnek son yaptığımız “Vegan” festivalinde 200 bin kişiyi Didem’de toplamayı başardık. Milet harabelerinde, Tales festivali gerçekleşti, bu festivallere destek alırsak, uluslararası boyutlara taşırız.
- Fotoğraf arşivi konusunda, elimizde bulunanları istendiğinde yeni oluşturulacak fotoğraflar çalışmasına verebiliriz!
-Seyyar satıcılık, hanutculuk, ve ses kirliliği kontrolü oldukça zor bir iş! Yalnız kalıyoruz, emniyet desteği şart, ortak çalışmamız gerekiyor!
-Büyük Şehir belediyemiz ile Akbük 88 km’lik Akbük kanal sistemi bankasına verildi. İhaleyi bekliyoruz. 2021 yılı sonunda devreye girecektir.
-Büyük Şehir belediyemiz vasıtasıyla Pandemi çalışmalarımız iyi gidiyor.
-Kentsel arkeolojik site dönüşme şekline dönüştürülürse, bu binaların kurtarılması, yaşamsal kente dönüşmesi lazım!
-İç turizmde tanıtıma ihtiyaç var. Kuşadası ve Büyük Şehirle birlikte yola çıktık, yamaç turizmi devreye girecek.
- Dalış turizmi Kuşadası’nda olduğu gibi burada da olacak.
-Ana plajlar, Büyük şehir belediyesine devir edilmesi gerekiyordu yatırım yapılsın diye. Kamu yerlerinin mülkiyet sorunu çözülürse, buraları geliştiririz, plaj alanlarımız büyür!
Didim belediye başkanının verdiği mesajlar umarız kültür bakanlığımız ve hükümetinde dikkatlerinde gerekli çözümlerle, kamu arazilerinde tıkanan sorunların ortadan kaldırılarak, Didim’in turizmde makus kaderinin kırılarak, önünün açılmasına neden olur.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.